Café Die Twee had het weer prima voor elkaar. Ratbike Day was gezellig, druk bezocht en er was heel wat bijzonders te zien.

 

 

De hoek van de Koepelstraat ploft twee keer per jaar uit zijn voegen. In september organiseert Die Twee de Amerikanendag en begin mei is het tijd voor de Ratbike Day. Toen ik arriveerde zat de sfeer er goed in want ik hoorde van verre de klanken van de band ‘Overload’ al. Deze band past wel bij een Die Twee festival: een stoere band met lekkere rockmuziek die altijd weer voor een goede sfeer weet te zorgen. Het weer had voor een stralend zonnetje gezorgd dus waren er veel motoren op stap die allemaal hun tweewieler even bij dit bluesrock café wisten te parkeren. Ratbike Day trekt altijd een aantal echte ratbikes. Sommigen hebben hun motoren gestript tot het hoognodige en meten hun ‘fiets’ een matzwarte of camouflage kleur aan. Anderen dossen hun motor uit met de meest onwaarschijnlijke prullaria. Je zag veel ‘oude bekenden’ maar er was één nieuwkomer die wat mij betreft de show stal: Natuurlijk een matte ‘gekwaste’ kleur, maar wel met ontzettend veel details. Opvallend waren de kikkers die in allerlei gedaanten op de motor te vinden waren. Ook het voorspatbord was versierd met beeltenissen van het mannelijk lid die echter door de dezelfde kleur aangebrachte verf er meer uitzagen als twee hoorns van een neushoornkameleon. Kijk even naar de foto’s en blijf er even bij hangen, dan zie je pas wat een bijzondere motorfiets dit was. Ook de berijder met lange baard en haar paste precies in het plaatje.

 

Verder was het gezellig, stonden veel mensen te praten onder het genot van een natje en een droogje, terwijl veel passanten langs de motoren liepen om al dat mooie in zich op te nemen. Het was een relaxte middag met veel hoogtepunten zoals alleen Café Die Twee die kan organiseren. Ik kijk nu al uit naar Amerikanendag in september, maar eerst ga ik dit weekend zelf een tochtje op mijn motor maken. Het is geen Harley, ook geen ratbike, maar een lekkere Suzuki Marauder waarop het heerlijk tuffen is. Motorrijden heeft iets speciaals, als je eenmaal door dat virus gebeten bent zal het je nooit meer los laten.

 

Café Die Twee, wederom bedankt voor een toffe middag.