Een geweldige sfeer in de binnenstad hedenmiddag

Santarun 2023

 

De Santarun in Bergen op Zoom was totaal uitverkocht, zo ongeveer een 500 kerstmannen en vrouwen liepen mee door de straten. Net voor 14.30 uur kwam de kerstman binnen en werd er met een warming up gesprongen en gedanst. Eerst was groep jonge meiden van Volkan Tasdan aan de beurt om hun dansjes te vertonen aan de mensen in een volle stube, waarna Huub hangop er nog een dotje bovenop gooide om de hele stube mee te laten zingen en dansen over een selfi foto en tosti ijzer. 

Na het aftellen om 15.00 uur en het startschot van de borgerij werd de wandeling ingezet door alle rode pakken mannetjes en vrouwtjes. Het werd een gezellige boel bij de 13 stops op de route. Wij van BoZinbeeld waren bij een van de spektakel stukken in de Lievevrouwestraat aan de Gevangenpoort. Een heus groot spring en klauterkussen zorgde voor de nodige hilariteit. Een zanger op hoogte zorgde voor de meezingers, daar een polonaise ook niet uit kon blijven.

Dit alles wordt georganiseerd door de Rotaryclub samen met ondernemersvereniging Sterck en het Winterparadijs. Deze editie was alweer de 10e keer. Gezien het animo van de kerstmannen en vrouwen komt er volgend jaar wel een 11e.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers