De kerstmarkt van Intratuin stond al jaren op mijn bucketlist..

We waren er al een aantal keren langs gereden, verkeersregelaars waren aan de slag om het voetstapsgewijs voortsukkelende verkeer te regelen. De parkeerplaatsen waren vol. Maar ja, wie gaat er dan ook op hoogtijdagen als zaterdagmiddag naar toe?

Wie een kijkje neemt op de website van Intratuin Halsteren (https://www.intratuinhalsteren.nl/), ziet dat ze elke dag open zijn, en ook gewoon in de ochtend. Dus op deze dinsdagmorgen parkeerde ik mijn auto er en met de camera onder de arm struinde ik naar binnen.

Een rondje Intratuin is ook gelijk goed voor mijn dagelijkse beweging, want het werd een voettochtje van ruim twee kilometer.

Al jaren hoor ik loftuitingen dat deze kerstmarkt zo mooi is. Nou ik heb het gezien en ze hebben het allemaal mis, deze markt is helemaal niet zo maar mooi !!! Ze is GEWELDIG !!!!!!

Poehhh, waar ben ik beland? Zodra je binnenkomt wordt je omarmd door de gezelligheid. En... je bent direct in een andere wereld. Het zou zo maar Toverland kunnen zijn, of de Efteling. Vooral de diverse "banen", of moeten we ze panorama's / scènes noemen, zijn heel bijzonder en grijpen je aandacht. De modelbouw is in één woord fantastisch. Zoveel verschillende wintertaferelen, waarbij alles beweegt, alles is voorzien van lichtjes. Hier kun je uren en uren vertoeven. Om daarna een lekkere mok chocolademelk te drinken, een pintje te vatten of iets te eten in het restaurant.  Poehhh, deze kerstmarkt is echt de moeite van het bezoeken waard.

Oh ja, je kunt ook van alles voor de tuin vinden, allerlei potten voor binnen, meubels, en nog veel meer.

Maar ik heb dus eindelijk de befaamde kerstmarkt van Intratuin Halsteren gezien. En geloof me, die is beslist de moeite waard. Dus, kijk op de website naar de openingstijden en zorg dat je voor de Kerst hier nog even een kijkje gaat nemen. Het is absoluut genieten.