Samen in de regio

 

Wij zijn uitgesproken!

Met 2024 in zicht kijken we graag even terug naar het afgelopen jaar. Er is weer ontzettend veel gematcht, verbonden en samengewerkt. Onze maatschappelijke thema’s kregen tijdens onze bijeenkomsten een podium en werden omarmd door de vele aanwezige partners. Ook mochten we weer veel nieuwe organisaties, bedrijven en zzp’ers aan ons netwerk toevoegen. Om samen nóg meer impact te maken.

Binnenkort zien we een aantal partners bij het uitreiken van de lekkernijen voor de feestdagen. En we hopen álle partners te zien bij ons Nieuwsjaardiner. Ook kijken we uit naar de Zero Waste Week, een grootschalig duurzaam evenement in het voorjaar. Ben jij erbij? We zien je graag!

In de week van 24 t/m 30 maart 2024 organiseren wij in samenwerking met Zero Waste Nederland in de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht een Zero Waste Week. In deze week staat het voorkomen van afval en verspilling centraal. Hierbij zetten we lokale initiatieven en ondernemers in de spotlight.

Diverse activiteiten

Inwoners kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, die allemaal laten zien hoe makkelijk en leuk het is om geen of minder afval te produceren, en véél minder te verspillen. De initiatieven zijn gericht op verschillende thema’s als voeding, spullen, afval en kleding.

We doen het samen!

Het allerleukste: we gaan het samen doen! Handen uit de mouwen en samen afvalvrij! Kan jouw bedrijf of organisatie ook bijdragen aan deze week? Maken jullie bijvoorbeeld iets moois van een afvalstroom of weten jullie op een toffe manier voedselverspilling tegen te gaan? Ken je iemand met bijzondere skills op het gebied van repareren of inmaken? Kun je een workshop of lezing verzorgen? Laat het ons weten!

https://samen-in-de-regio.email-provider.eu/link/u7ps81ig2l/809i4jklnw/jxchjqc2di/pzz7bsqvci/wmaywztzg5

 

      

 

Voor maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen mogen wij op maandagochtend 18 december weer lekkernijen uitdelen. Net als de afgelopen twee jaren schenkt Dawn Foods ons een zoete kersttraktatie, zodat wij onze partners weer kunnen verwennen.

Iets voor jouw organisatie of school? Laat het ons weten en geef gelijk het gewenste aantal dozen door.

https://samen-in-de-regio.email-provider.eu/link/u7ps81ig2l/809i4jklnw/mqqq50tccp/pzz7bsqvci/wmaywztzg5

 

Op donderdag 25 januari 2024 organiseren wij ons jaarlijkse Nieuwsjaardiner. Een gezellig samenzijn bij Curio Steenspil waarbij we het glas heffen op een alsmaar sterker wordend netwerk en met elkaar uitkijken naar een ‘vers’ jaar waarin we nóg meer van betekenis kunnen zijn. Schuif aan voor een smakelijke maaltijd en een goed gesprek.