Krabbegat - Als ik Emmy en Eddy moet geloven is het de Hemel op (Bergse) aarde, maar wij gewone mensen kennen de locatie natuurlijk als een leuke Vastenavendkroeg.

Je kent het wel, je gaat er langs de voorkant in, en via het terras aan de zijkant en door de poort kom je weer naar buiten. Ook dit jaar is De Hemel in de Moeregrebstraat gewoon vanaf het Neuzebal elk weekend open, en natuurlijk met Wagetjes kijken en de echte Vastenavenddagen ook. Daarbij worden uitdrukkelijk de dweilbandjes uitgenodigd om eens hier in deze Hemel op Bergse aarde te komen spelen. De Leutige Krabben komen sowieso al!

Plannen voor na de Vastenavend......

Hierbij een stukje uitleg wat de plannen worden in de hemel volgens Eddy en Emmy:

Na 6 plezierige jaren in Bistro Poncin waren ze al weer een tijd op zoek naar eigen ontroerend goed met iets ruimere mogelijkheden zoals  een terras en dergelijke. Helaas was het pand waar ze nu nog inzitten (Bistro Poncin) niet te koop, wat ze enerzijds wel jammer vonden want de locatie inclusief bovenwoning is ideaal. De Hemel echter,  is een mooie gelegenheid om een zaak naar eigen inzicht in te richten, zeker als je kijkt naar de charme die het gebouw uitademt als voormalig drukkerij Hartog. Twee vides met een glazen kap dakconstructie en mooie balken partijen maken echt wel een mooie indruk op de bezoeker.

Vanaf Neuzebal en de drie opvolgende voorweekenden zal De Hemel als dweilcafe geopend zijn en als podium fungeren voor  dweilbandjes zoals de Leutige Krabben bij voorbeeld. Openingsdagen en tijden:

zat 28jan vanaf 20.00

zon 29jan vanaf 14.00

zat 4 feb vanaf 20.00 uur

zon 5 feb vanaf 14.00 uur

zat 11 feb vanaf 20.00 uur

zon 12 feb vanaf 14.00 uur

woensdag 15 feb wagetjes kijke vanaf 20.00 uur

vrijdag 17 feb tot en met 21 feb

 

Vanaf aswoensdag beginnen Eddy en Emmy met de renovatie van De Hemel waarbij het hele pand omgetoverd zal worden tot een prachtig mooi restaurant dat straks voor iedereen toegankelijk wordt …… gezien de formule die ze gaan starten, "waar ik uiteraard nog niets over kwijt kan": aldus Eddy. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Het pand is twee verdiepingen groot en een open keuken zal de bezoeker al begroeten bij binnenkomst; dus het contact met de gasten wordt nog eens versterkt, zowel bij binnenkomst als bij vertrek!

De grootste ingrepen worden de open keuken en de aanpak van de toiletten groep die zich boven bevindt. Echter, voor het gemak van de gasten die wat moeilijker ter been zijn zal er een extra toilet op de begane grond gerealiseerd worden. De gehele zaak zal een metamorfose ondergaan met warme tinten om een huiselijke sfeer te krijgen; iets dat je beslist wel aan Emmy kunt overlaten. De  zeer unieke binnentuin maakt het wel heel uitzonderlijk om op een zomerse dag toch in binnenstad te dineren.

Een exacte openingsdatum is er nog niet omdat Eddy en Emmy eerst Bistro Poncin willen overdragen in andere vakbekwame handen .

Bistro Poncin zal gedurende al deze werkzaamheden gewoon geopend blijven en garant staan voor een mooie avond uit!!

Voor een nostalgische terugblik, even wat foto's uit de oude doos, voordat De Hemel transformeert in dat supergezellige huiselijke kwaliteitrijke eet establishement....