Waarom stemmen voor het waterschap?

Stemmen is belangrijk omdat het over onze omgeving en over ons geld gaat. Door te stemmen hebben we invloed op hoe we ons geld besteden. Want als waterschap moeten er veel keuzes gemaakt worden. Met de waterschapsbelasting die we betalen  wordt er voor sterke dijken gezorgd, zodat we veilig zijn voor overstromingen. Ook wordt er gezorgd dat we kunnen genieten van precies genoeg schoon water. Daarbij moeten er keuzes gemaakt worden.

 

Belangrijke keuzes

Iedereen wil natuurlijk graag sterke dijken en schoon water. Maar het waterschap doet nog veel meer. En bij alles wat ze doen valt er veel te kiezen:

 

  • Klimaatverandering: Het regent steeds vaker en harder. Hoe zorgen we dat de stad en het land al dat water aankunnen? En mag de aanpak van klimaatverandering ook betekenen dat u meer belasting gaat betalen?
  • Veilige dijken: Maken we dijken alleen sterker en doen we dat zo goedkoop mogelijk? Of maken we ook ruimte voor fietsers, wandelaars en de natuur?
  • Natuur en recreatie: Maken we ruimte voor planten en dieren, bijvoorbeeld met natuurvriendelijke oevers? En mag je daar dan ook zwemmen en vissen?
  • Energie en grondstoffen: Uit vuil water kunnen we energie en nuttige grondstoffen halen. Die kunnen we daarna opnieuw gebruiken en dat is goed voor het milieu. Moet het waterschap hier geld aan uitgeven?
  • Cultureel erfgoed: In ons gebied staan veel oude monumenten, zoals molens en gemalen. Moeten we geld uitgeven om deze stukjes geschiedenis te behouden?

Wat vindt u? Door te stemmen beslist u wie in het algemeen bestuur komt. En wie straks over deze en andere onderwerpen besluiten neemt.

Iemand die ons om onze steun vraagt is onze stadsgenoot Louis van der Kallen: 

Wij zijn facebook vrienden en je hebt de facebookpagina van Ons Water leuk gevonden. Beide waardeer ik zeer. Op 20 maart zijn er waterschapsverkiezingen en daar zou ik graag een goede uitslag boeken. Als vriendendienst stel ik het zeer op prijs als je jou facebookvrienden  zou willen uitnodigen de facebookpagina van Ons Water ook leuk te vinden of de berichten van Ons Water zou willen delen. https://www.facebook.com/onswater/

Met vr.gr. Louis