Het volgt is te zien In onze zalen, aldus Ans Goorden van CKB / De Maagd:

 

 

 

 

LAVALU - Solitary High – donderdag 20 december 20:30 in Hofzaal Markiezenhof
‘Prachtig, eigenzinnig, bijzonder … Luisteren!’ (Eric Corton). Een affaire: Klassiek met Pop. LAVALU in de 21e eeuw flirt met Debussy, Satie en Schubert. Alleen. Klassiek op de piano en pop in de zang. Componist en performer LAVALU bekend van Het Pauperparadijs - neemt je mee onder haar huid, daar waar het licht niet gaan kan. Kamermuziek voor nu. In de bijzondere entourage van de Hofzaal van het grootste stadspaleis van Nederland.

 

 

(Fotograaf Jitske Schols)

 

 

Woezel & Pip en de Tijdmachine – zondag 23 december 14:00 en 16:00 in De Maagd

 

Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen Woezel & Pip stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat … 
Alle kinderen vanaf 2 jaar mogen mee naar de Tovertuin in een nieuwe familiemusical met nieuwe liedjes, nieuwe dansjes en o.a. een schaduwspel. Kinderen worden uitgenodigd een tekening van een tijdmachine mee te nemen: waarvan sommige op het podium getoond worden. In de foyer kunnen de kinderen met de poppen op de foto.

 

 

(Fotograaf Wil Manser)

 

 

Kruistocht in Spijkerbroek – Nationaal Jeugd Musical Theater met 60 kinderen, Rein van Duivenbode in de hoofdrol en o.a. Merijn Oerlemans uit Bergen op Zoom – zaterdag 29 december 19:00 – De Maagd
Het boek van Thea Beckman komt tot leven in een nieuwe musical voor iedereen vanaf 7 jaar, met een sterke cast en mooie scènes. Dankzij de samenwerking met o.a. de Borgherij Bergen op Zoom, ’t Meziekske en acteurs Jeugd Monumentendag belandt het publiek al op het voorplein en in de foyer in de Middeleeuwen. In de foyer kun je je oude spijkerbroek doneren aan het Leger des Heils.

 

(Fotograaf Boy Hazes)