meer locaties en straattheater

 

De Lionsclub Bergen op Zoom heeft de organisatie van de Cultuur-Carrousel op zondagmiddag 30 september nu helemaal rond. De vijfde editie gaat het publiek nog meer bieden dan tijdens de voorgaande evenementen. Meer locaties, dus meer keuze, een zeer gevarieerd aanbod aan culturele uitingen van dans tot cabaret, van pop tot klassiek en van jazzmuziek tot luisterliedjes. En voor het eerst sinds een aantal jaren is er in de straten van de binnenstad weer straattheater.

 

De organisatie van de Cultuur-Carrousel heeft daarvoor de hulp ingeroepen van  Merijn Oerlemans en Rodney den Broeder, die ook zelf op dit terrein actief zijn. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel, maar ook het winkelend publiek kan kennis maken met zes verschillende acts, die worden gespeeld in het centrum van de stad. Een retrofotograaf zal bijvoorbeeld op een ludieke manier veel mensen op de ‘kiek’ zetten en mensen in theatrale sferen vastleggen: leuk voor later!

Op straat kunnen bezoekers ook een spannend avonturier beleven, of allerlei andere verrassingen tegen komen. Regionaal talent krijgt de kans om zichzelf te laten zien en gaat zorgen voor een extra glimlach op het gezicht van het publiek.

 

Maar de Cultuur-Carrousel biedt ook veel spektakel in de zaal van Den Enghel, het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd, de kelder van IJssalon Emma (of bij goed weer de Molstraat), de Hofzaal van Het Markiezenhof, De Blokstallen 3 en Gebouw T.

 

Het uitgebreide programma biedt voor elk wat wils. Kaarten kosten vijf euro en geven toegang tot alle programmaonderdelen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuur-carrousel.nl  of via de bekende voorverkoopadressen. Bovendien op de dag zelf ook nog aan de zalen.

 

De aanvang is 14.00 uur en de deelnemende groepen, ensembles en artiesten vertolken drie keer een kort programma. Tussendoor is ruimte om van locatie naar locatie te wandelen. 

 

De afsluiting begint om ongeveer 18 uur in het Zwijnshoofd met een afterparty, waarop ook de cheques worden uitgereikt aan de goede doelen waaronder de opbrengst van het evenement wordt verdeeld. Die goede doelen zijn: Vrienden van Hospice De Markies, Samenloop voor Hoop, Stichting Leergeld De Brabantse Wal en Alzheimer vereniging afdeling West-Brabant.