In een notedop is dat wat het publiek kan verwachten van de nieuwe show die het Bergs Leut Tejater van In Stadschouwburg De Maagd te Bergen op Zoom 21, 22, 23 en 24 februari  2019 zal opvoeren.

 

Het bruist in het Zwijnshoofd, je voelt een prettige spanning als je binnenkomt. Het bestuur van het BLT heeft alle leden opgeroepen zich te melden op deze vrijdagavond. Voorzitter Lourens Schot doet het welkomstwoord en blikt nog even terug op vorige perioden. Hij is overduidelijk not amused als hij meldt dat er nog een behoorlijk grote som geld te ontvangen is door een bekende Bergse partij. Dat brengt het gezelschap nu best in de problemen. Immers, om de nieuwe uitvoering aan te kleden en de benodigde accessoires aan te kunnen schaffen is geld nodig. In de huidige omstandigheden betekent het echter even de buikriem aansnoeren. Maar Lourens is er van overtuigd dat ze er nog uitkomen.

 

Regisseur Erwin Eggermont neemt het woord over. Het gaat nu over de productie, zijn laatste zoals hij opmerkt. Het is direct duidelijk dat het publiek met een enorm grote knipog naar deze voorstelling zal kijken. Sterker nog, train je buikspieren alvast maar, want De Maagd zal bulderen van het lachen. Nonsens wordt in deze uitvoering met grote hoofdletters geschreven en op de vraag "Waarom?" is het antwoord duidelijk en kort: 'Omdat het kan!'

 

We willen niet teveel verklappen maar denk aan "ouwelui" die het tijdens de Vastenavend niet kunnen laten om op sjouw te gaan en het lot van hun kroost overlaten aan een oppas. Om die kroost bezig te houden worden er avonturenverhalen verteld, de Blauwe Schuit wordt er bij getrokken en de voorstelling is er met een noodvaart vandoor. Enkele woorden om het publiek alvast nog nieuwsgieriger te maken : Peniskokers, Kapitein Iglo, zeven dwergen en drie meerminnen en een man die een vrouw blijkt te zijn. 

Het leden van het Bergs Leut Tejarer worden nog enthousiaster als de bezetting van de rollen bekend gemaakt worden. Het is duidelijk dat iedereen er zin in heeft. Na wat ik deze avond gehoord heb, krijg ik er in ieder geval enorm veel zin in om deze nieuwe voorstelling mee te beleven.

 

Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website van het gezelschap:  www.blt-boz.nl