666 The Nightmare, de laatste pagina in een waanzinnig avontuur.

‘We hebben er echt het maximale uitgehaald, maar de koek was gewoon op. Het is tijd voor een afscheidsfeestje.’ En dat afscheidsfeestje is dus aanstaande zaterdag 15 september als de fans nog een laatste keer kunnen genieten van een band die zich steeds opnieuw uitvond. Gebouw T kan zich voorbereiden op een nieuwe onderhoudsbeurt, want met een uitverkochte zaal zal de boel wel helemaal op zijn kop gaan. 666 is haast niet meer weg te denken uit de Bergse popscene en ver daarbuiten. Wat wil je ook als je het podium hebt gedeeld met grootheden als Alice Cooper, Within Temptation, UFO, Mothers Finest, Uriah Heep, om zo maar eens wat acts op te noemen. Festivals haalden maar wat graag deze band binnen, immers kwaliteit en entertainment gegarandeerd.

In ruim 18 jaar heeft de band steeds voor verrassende metamorfosen gezorgd. Zowel de bandbezetting wisselde, als wel het show element.  Steam punk, horror, Batman-achtige taferelen, het kwam allemaal voorbij en zorgde er voor dat het publiek massaal de optredens bezocht. Met Stan Verbraak, Marlies van Lier, Loek Verlaan, Monique de Bruin, Debby Zimmerman en Marijn Geluk heeft de band altijd al een ijzersterke vocale bezetting gehad. Maar de instrumenten spelen zeker een hele belangrijke rol in de band. ‘Het is een voorrecht om met deze klasbakken van muzikanten te mogen spelen!’ Mochten we ooit uit de mond van Jean-Paul Heck optekenen. De man die naar zo’n veertig bandjes per week luistert, die met alle grote muzikale grootheden van deze aardkloot al om de tafel gezeten heeft, hij als oprichter en drummer van 666 The Nightmare geniet als geen ander als hij met deze groep liefhebbers muziek maakt:’Als muziekjournalist en hoofdredacteur reis ik over de gehele wereld om met supersterren te praten. Maar niets kan op tegen een avond spelen met supermuzikanten die ook nog eens toffe mensen zijn.’

Vrienden voor het leven, dat zou je wel zeggen als je deze groep op een repetitie bezig ziet. Het gemak waarmee ze met elkaar omgaan, de kritiek die ze hebben als het niet volgens plan gaat, maar vooral de kameraadschap en de volle lach, juist dat maakt deel uit van de identiteit van 666 The Nightmare. Juist dat gevoel van liefde voor de muziek, de knipoog naar het leven en de passie en beleving waarmee ze omgaan met het publiek maakte een avondje 666 The Nightmare tot een onvergetelijke avond die je kon bijzetten in het kabinet ‘memorabele belevingen”. 

Jean-Paul Heck, Jan Luijks, Lars van Herel, Conrad Hultermans, Marijn van de Branden, Debby Zimmerman en Marijn Geluk, en natuurlijk alle oudgedienden, stikstéénbedankt voor geweldige jaren, geweldige muziek, voor jullie passie en vooral voor al die bijzondere avonden waar de tijd een aantal uurtjes stil stond. We zullen nog één keer helemaal uit onze plaat gaan!

Zullen we nog even terugkijken op een tijdperk?