Op woensdagmiddag 11 juli is er in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch een jonge kunstenares actief met het thema ‘Every object tells a story’.

Beeldend kunstenares Charlotte de Vries maakt unieke werken waarin wonderlijke verhalen uit de museumcollectie naar voren komen.

Vanaf 13.30 uur is zij tijdens de inloopmiddag aan het werk. Bezoekers kunnen volgen wat zij maakt en vragen stellen. Aan de hand van bijzondere museumobjecten – vaak stukken met een verhaal – maakt zij verrassende kunstverbeeldingen. Dit samenspel tussen kunst en museumstukken geeft de bezoeker een mooie kans om de collectie vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Ook op 15 juli is zij aanwezig in het museum. De kunstwerken zijn onderdeel van een kunstproject dat loopt van 2 juli t/m 12 augustus. Voor de gelegenheid mogen mensen die speciaal voor Charlotte komen, kosteloos naar binnen.

 

rariteitenkabinet

Charlotte de Vries (1994) is een interdisciplinaire kunstenaar uit Utrecht. Haar inspiratie vind ze in archeologie, antropologie en biologie. Door de jaren heen heeft zij een rariteitenkabinet bij elkaar verzameld, geboeid door de uiteenlopende verhalen die vondsten kunnen vertellen. Charlotte hoopt haar nieuwsgierigheid over te brengen op de wereld, door mensen een eigen verhaal te laten ontdekken in haar werk. Daarbij wordt publiek actief betrokken. 

Deze zomer gaat Charlotte op zoek naar de verhalen die zich verschuilen achter de objecten van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch.

 

Geïnteresseerden kunnen de maakster uitgebreid leren kennen: vanaf juli is op social media (*www.instagram.com/fripperyDSGN <http://www.instagram.com/fripperyDSGN>*) te volgen hoe Charlotte werkt aan

de beelden. Op 11 en 15 juli en 11 augustus is zij in het kader van de Zomerschool aanwezig om een inzicht te bieden in haar werkprocessen.

 

expositie

In september volgt een expositie van de circa twaalf gemaakte kunstwerken. De uit verschillende materialen opgebouwde werken zullen naast de museumobjecten worden getoond. De kunstwerken zijn dan ook te koop. Iedereen is van harte welkom in Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum

Oudenbosch, Markt 30A Oudenbosch.

 

====================

 

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch 

Markt 30a (in de poort), 4731 HP  Oudenbosch

Exposities op het gebied van archeologie, geologie, natuur, milieu en volkenkunde.

Open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30- 16.30 uur. Groepen op afspraak ook op andere dagen 

Speurtochten en doemiddagen voor kinderen. Museumwinkel.

Bezoek onze website: www.nvmoudenbosch.nl