"Enerverend" dat is het woord dat de Bergse auteur gebruikt voor de komende boekpresentatie van "Dossier Doel"

 

'Het was een behoorlijke puzzel, maar met de sprekers die we nu hebben, ben ik heel tevreden. Daarbij komt dat we met de inbreng van een jonge fotograaf nu een pijnlijk indrukwekkend beeld gevangen hebben van wat er overblijft ná een nucleaire calamiteit.' 

Sonn Franken, die op 20 juli zijn nieuwe boek presenteert, doelt hierbij op Moreno Molenaar. Deze jonge fotograaf bezocht Chernobyl en maakte een erg indrukwekkende reportage. Zijn beelden dwingen je tot stilte als je de gevolgen ziet van wat er daar gebeurd is.

 

In totaal zullen er vier sprekers op deze avond te beluisteren zijn:

Marc Kerkhofs

Woonachtig in Edegem België, deelt Marc zijn zorgen omtrent Doel. Deze schrijver uit deze dan ook graag op deze avond. Zijn laatste thriller "Beet" stelt immers ook de vraag "Wat als?" en daarom ook dat hij de diepgang van deze vraag als geen ander begrijpt.

Marc is aanwezig op deze avond omdat, zoals hij het zegt:'We hebben verdomme maar één aarde, toch?"

 

Sonn Franken

Auteur, woonachtig in Bergen op Zoom Nederland. "Dossier Doel" is zijn zesde publicatie, na eerder al twee fantasy boeken, een oorlogsroman en twee gedichtenbundels uitgegeven te hebben. "Dossier Doel" is het resultaat van 20 jaar bijhouden van incidenten bij de kerncentrales van Doel. Nader onderzoek via internet en kranten brachten zoveel momenten van verbazing en zelfs ontzetting dat de thriller "Dossier Doel" ontstond. Het is een uiting van zijn zorgen.

 

Evert Weijs

Bergse politicus en fractievoorzitter van de lokale partij Gemeente Belangen Werknemers Partij (GBWP) te Bergen op Zoom. Al jaren erg actief voor sluiting van de kerncentrales te Doel. Evert is een van de weinige politici die dit onderwerp op de politieke kaart gezet hebben. Hij ondersteunt actief internationale organisaties die de nucleaire gevaren van Doel en Tihange aan de kaak stellen. Evert zal het eerste exemplaar van "Dossier Doel" overhandigd krijgen als ondersteuning bij het bevorderen van de bewustwording van de burger.

 

Leo Tubbax

Leo Tubbax is Belgisch ingezetene en al sinds jaren erg actief, onder andere in de actiegroep Nucléaire Stop Kernenergie te België. Heeft in de loop van de jaren een indrukwekkende staat van kennis bereikt als het gaat om nucleaire energie en de gevaren van centrales in Doel en Tihange. Trekt hierbij al jaren aan de bel en schroomt niet om de rechter in te schakelen als het gaat om de overheid rekenschap te laten geven over haar acties. Momenteel actief met een handtekeningenactie om de centrales stop te zetten.

 

Speciale gast die voor de nodige visuele effecten zal zorgen met zijn indrukwekkende beelden:

Moreno Molenaar

Jonge fotograaf uit Roosendaal die de aandacht trok vanwege zijn bezoek aan Chernobyl, waarbij hij een pijnlijk indrukwekkende reportage maakte van de gevolgen van een nucleaire calamiteit. Zijn foto's en film zullen de presentatie avond omlijsten en zo een angstwekkend beeld scheppen van wat het resultaat zou kunnen zijn, mocht het bij Doel of Tihange schromelijk mis gaan.

 

“Dossier Doel” is een fictief verhaal waarin feiten verwerkt zijn en zo de lezer doen stilstaan bij alle gevaren die aan nucleaire centrales gekleefd zijn. Zeker als een dergelijke kerncentrale met zoveel incidenten en problemen te kampen heeft als Doel te België. Zeker ook, als de dodelijke adem geen rekening houdt met landsgrenzen en miljoenen levens bedreigt. Het is een boek dat nadrukkelijk de vraag stelt:  Wat als!? 

 

 

Presentatie boek Dossier Doel

Datum             :           20 juli 2018, vanaf 19:00 uur inloop

           vanaf 19:30 uur officiéle programa

Locatie            :           Den Enghel Grote Markt 19, 4611NS Bergen op Zoom

Sprekers          :          Marc Kerkhofs          (schrijver uit België)

                                   Sonn Franken           (auteur Dossier Doel – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

                                   Evert Weijs               (Bergse politicus en voorstander sluiting Doel)

                                   Leo Tubbax              (o.a. Nucléaire Stop Kernenergie te België)

Visuele bijdrage Moreno Molenaar (Urban fotograaf - www.mgrafieshots.com)

Entree             :           gratis

Uitgeverij        :           Boekenindustrie         (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0031 6386 11596)