EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Fiona Hack in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord:Fiona Hack

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

Ik doe voor de tweede keer mee. De dag is prima verlopen. Leuke gasten en waardevolle lezingen voor de aspirant schrijver. Heel leuk dat er zoveel mensen zijn gekomen ondanks de sneeuw die in de lucht zat.

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s?

Mijn collega’s zijn trots op mij alsook mijn vriendinnen. Ze vinden het vooral bijzonder dat ik een aantal boeken heb weten uit te geven.

 

Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen?

Ik was moe maar voldaan. Een hele dag in de spotlight staan is best vermoeiend! 

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Er is met mij als persoon niets veranderd. Wel merk ik dat ik nu meer aandacht krijg omdat er nog een boek op deze manier is uitgegeven. Ik ben dus niet zomaar een eendagsvlieg.

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

Het is inderdaad hard werken om het manuscript door alle correctierondes heen te krijgen. Veel lezen en corrigeren. Dat is heel intensief. Omdat er nog negen andere collega’s zijn is gedeelde smart, halve smart. Dat is het meest opmerkelijke. je wordt gedragen door de groep.

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

Tijdens de eerste uitgave heb ik niet veel mogelijkheden gehad om naar buiten te treden met mijn boek. Nu ben ik al in een boekhandel in Bergen op Zoom geweest en twee keer in de bibliotheek. In de toekomst staan er nog wat bijeenkomsten op het programma. Hierdoor voel ik me echt schrijver.

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Het is heel leuk om bij een groep te horen. 

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

In het verleden heb ik boeken uit laten geven bij een POD uitgeverij. Op den duur ben ik zelf een uitgeverij begonnen omdat ik niet tevreden was. Door mijn eerste ervaring met BOEK 10 ben ik gestopt met mijn uitgeverij. Dat zegt genoeg, vind je niet?

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Sinds BOEK 10 heb ik sterk de behoefte weer meer zelf te schrijven. Ik heb nog zoveel ideeën die ik graag wil ontwikkelen samen met Godijn Publishing. Vandaar dat ik met mijn uitgeverij ben gestopt. Ik wil niet meer voor anderen bezig zijn, maar mijn eigen ideeën ontwikkelen.

 

Wat zijn je volgende plannen?

Ik ben weer aan een manuscript bezig. Wordt vervolgd....