Erfgoed en jongeren internationaal op de kaart tijdens ‘The Future is Heritage’ Van 19 t/m 22 juni vindt in Berlijn de conferentie ‘The Future is Heritage’ plaats.

Een conferentie die wordt georganiseerd voor en door studenten, young professionals en young practitioners uit de erfgoedsector. Deelnemers uit 15 verschillende landen leren de komende week vier dagen lang meer over elkaars geschiedenis en erfgoedaanpak vanuit een Europese context. Het programma bestaat uit workshops, discussies en bezoeken aan inspirerende erfgoedinstellingen. Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De European Cultural Heritage Summit, georganiseerd door Europa Nostra samen met de Stiftung Preußischer Kulturbesitz (SPK) en de Deutsches Nationalkomitee für Denkmalschutz (DNK), is bestempeld tot één van de belangrijkste openbare evenementen van dit Europese jaar. Deze summit wordt bijgewoond door de hoogste vertegenwoordigers van EU-instellingen, lidstaten en maatschappelijke organisaties uit heel Europa. The Future is Heritage is één van de onderdelen van deze summit. Beide summits laten zien dat erfgoed verbindt: lokaal, regionaal en internationaal, maar zeker ook verschillende generaties.

Partners De Future Summit is een initiatief van de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel, KIEN, Erfgoed Gelderland en Erfgoed Brabant. Initiatiefnemer is Henri Swinkels, Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant. Henri Swinkels: “Erfgoed is van ons allemaal. Het vertelt ons waar we vandaan komen, en bepaalt mede onze identiteit. Het verbeeldt en verbindt mensen in al hun verscheidenheid. En juist erfgoed kan, zo laat deze conferentie zien, generaties met elkaar verbinden. Mooi dat we daar een internationaal podium voor krijgen.”