Op zondag 24 juni 2018 staan op buitenplaats Mattemburgh gidsen van Brabants Landschap voor u klaar om u rond te leiden door de tuinen van dit prachtige buitenverblijf.

In deze tuinen hebben afgelopen najaar en winter veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water. De gidsen zullen u vertellen over de geschiedenis, de bewoners en andere wetenswaardigheden van Mattemburgh. Tevens zult u tijdens deze rondleiding de villa bezichtigen.

Dit buitenverblijf, ooit gesticht door de familie Cuypers en door de laatste telg van dit geslacht geschonken aan Brabants Landschap, behoort tot een van de vijf belangwekkendste historische stijltuinen van Nederland. U vindt Mattemburgh aan de Antwerpsestraatweg te Hoogerheide (tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide).

 

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 24 juni vanaf 13.30 uur bij de ingang aan de Beukendreef verzamelen. De rondleiding duurt ca. 2 uur. De kosten voor deze rondleiding bedragen slechts zes euro en aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting. Deze korting geldt voor maximaal twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés.

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

 

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl  of op www.orangeriemattemburgh.nl