Voorbereiding Open Monumentenweek Roosendaal in volle gang.

 

De voorbereidingen voor het monumentenweekend in september zijn in volle gang. Het stichtingsbestuur van de OMD Roosendaal doet er alles aan om het weekend ook dit jaar tot een succes te maken. Met tevens de herdenking dat Roosendaal 750 jaar bestaat een mooie gelegenheid om goed uit te pakken. Het bestuur hoopt op extra deelnemers en zoekt ook meer vrijwilligers. 

 

De monumentendagen vallen op 8 en 9 september. In Roosendaal ligt het zwaartepunt op zaterdag 8 september, dan zijn de meeste monumenten toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op de vrijdag voorafgaand kunnen schoolklassen enkele bijzondere locaties bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘In Europa’. 

 

In Roosendaal zijn diverse monumenten vrij toegankelijk, waaronder het mile van Loonhuis, het Tongerlohuys, het Raadhuis en diverse kerken. Maar ook enkele particuliere monumenten zijn te bezichtigen. Nieuw dit jaar zijn ondermeer de watertoren, de Van Luijkxbank en het Landgoed Wouwse Plantage. Aan het volledige programma wordt gewerkt. Naar verwachting is medio juli bekend welke locaties deelnemen. 

 

deelnemen

Het stichtingsbestuur hoopt dat zoveel mogelijk monument-eigenaren deelnemen aan de dagen. Het in de belangstelling brengen (en houden) van ons erfgoed staat garant voor behoud ervan. 

Wie wil deelnemen aan één of beide dagen, neemt het beste contact op met de St. Open Monumentendag Roosendaal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tijdige aanmelding is belangrijk, zodat gezorgd kan worden voor publiciteit via de uit te brengen folder. Ook wordt er dan rekening gehouden met een extra vlag en promotiemateriaal.

 

vrijwilligers

Wie graag wil helpen tijdens het weekend is van harte welkom zich aan te melden. Voor alle opengestelde panden zijn toezichthouders nodig en ook mensen die willen rondleiden zijn welkom. Uiteraard worden medewerkers voorzien van de nodige kennis. Aanmelden of informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .