CKB / De Maagd belooft weer veel goeds:

 

Twee concerten in één: Wör + Willem Vermandere – zaterdag 12 mei 20:00 in De Maagd 

- De Vlaamse band Wör heeft jonge professionele muzikanten die 17e-eeuwse muziek uit archieven haalt en pimpt met moderne en traditionele instrumenten. Ze speelden o.a. op Dranouter, Shetland Folkfestival en Sunfest Canada en de vonk springt al snel over.  

- Zanger/verteller/muzikant/filosoof/kunstenaar Willem Vermandere neemt je mee naar ‘Den Overkant’ met liedjes over heden, verleden en toekomst die hij met zijn unieke mimiek en conférences aan elkaar breit.  

- In de foyer zijn er Vlaamse bieren

 

Feelgoodmusical The Full Monty – woensdag 16 mei 20:00 in De Maagd

- Musicalhit gebaseerd op de met Oscars onderscheiden film 

-     Met o.a. Joey Ferre, Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman, Dennis Willekens

 

 

Frank Boeijen: Theatertournee 2018 – donderdag 17 mei 20:00 in De Maagd

 

- Nieuw album Palermo (januari 2018)

- NPO Radio 5 Oeuvre Award (september 2017)

 

 

 

WILLEM VERMANDERE

Willem Vermandere is in 1940 geboren in Lauwe. Hij is opgegroeid in muzikale sferen tussen moeders keuken en de werkbank van vader – wagenmaker- klarinettist. Hij stapte zelf al heel vroeg mee in de dorpsharmonie Sint-Cecilia. 

Willem leerde Grieks & Latijn, maar was meer geboeid door de gitaar. Ook tekende hij zijn kladschriften vol ventjes & karikaturen van zijn leraars. Later begint hij melodietjes te componeren en zet muziek op gedichtjes. Hij maakt ook beeldhouwwerken in grillige boomstronken. 

Op latere leeftijd studeerde Willem godsdienstwetenschappen te Gent, maar wordt meer & meer beeldhouwer en liedjeszanger. Drie jaar heeft hij les gegeven te Nieuwpoort en zegt dat het drie jaar te veel was, maar hij leerde er toch vertellingskes vertellen aan de kinders, wat nu op het podium bij grote mensen goed van pas komt.

Nu schrijft hij zelf teksten & muziek en treedt op van Duinkerke tot Groningen. Hij vindt een groot bewonderaar in Herman Van Veen die o.m. op zijn laatste CD’s  “Andere Namen” & “Vaders” liedjes van Willem interpreteert (o.m. “Voor Marie-Louise”, “De Vaders” & “Kyrie Eleison”).

Tussendoor tekent hij nog altijd ventjes, schildert & kapt grote stenen om buiten te zetten, met hun voeten in de zware poldergrond & met hunne kop tussen de lage wolken van Steenkerke in de Westhoek.

 

WILLEM VERMANDERE met “Den Overkant”

Willem Vermandere: een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller. Maar daarnaast is hij ook nog beeldhouwer/schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre. Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem is steeds een sfeervol programma met een mengeling van oud en nieuw werk. Willem mijmert over het heden, het verleden en de toekomst. 

De pers over een optreden  van Vermandere: “Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!” “Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen”. “Onbegrijpelijk  waarom theaterminnend Nederland deze intrigerende Vlaming nooit massaal in de armen heeft  gesloten”. De muzikanten: Freddy Desmedt: klarinetten,saxofoons en fluiten - Pol Depoorter: gitaren en mandoline. Een avond lang genieten!. www.willem-vermandere.be  

 

 

Jacques Klöters

Naar aanleiding van een bezoek van Jacques Klöters aan een optreden van Willem Vermandere stuurde hij de volgende quote:

“Zoals de stedeling zich af en toe wil terugtrekken in een stil natuurgebied, zo wend ik me af en toe tot een optreden van Willem Vermandere. Bij hem gaat het niet om de show, de kleding, de belichting en allerlei nerveuze effecten. Hij is een unieke persoonlijkheid die in zichzelf bewaard heeft wat elders verloren is gegaan. Hij zingt over wat een mens bezig houdt: de liefde, geboorte, dood, werk en vreugde. Hij doet dat in een schitterende taal die niet aangetast is door alle onzin waar wij zo moe van worden. Hij brengt geen modieuze, zwaar opgemaakte gerechten, maar snijdt zelfgebakken brood in gulle plakken en belegt het met zelf gerookte Vlaamse hesp. Zijn teksten worden gedragen door wonderschone melodieën en ze lijken op de enig juiste manier gebracht te worden: in een vriendenkring door goede muzikanten die al jaren samen optrekken. Bij Willem Vermandere onderga ik een zuivering en ik kom altijd naar buiten met de gedachte: zo moet het eigenlijk!”

 

“Zijn liedjes zijn

als hout & steen

Zijn wijsjes

als van water

Zijn wijsheid

is van vroeger nog

en voor heel veel later”

- Herman van Veen-  

 

 

Na hun eerste cd "Back To The 1780's" gaan de 5 muzikanten van Wör opnieuw terug in de tijd op schattenjacht naar 'de 18e eeuwse radiohits' .uit de lage landen. Met hun vette grooves en aanstekelijke arrangementen nemen ze hun publiek mee op een tijdreis heen en terug tussen de 18e en 21ste eeuw. Een traditioneel repertoire op een vernieuwend gebracht. Hun concerten op het festivals als Dranouter, Shetland Folkfestival in Schotland en Sunfest in Canada liegen er niet om! Energieke, frisse en buitengewoon levendige melodieën gespeeld met hart en ziel!

WÖR is: 

• Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzakken, sax) 

• Jeroen Goegebuer (viool) 

• Bert Ruymbeek (accordeon) 

• Jonas Scheys (gitaar) 

• Fabio Di Meo (bariton & sopraansax) 

www.WeAreWor.com 

 

 

GENRE Musical  /   GEZELSCHAP DommelGraaf & Cornelissen Entertainment  

TITEL The Full Monty  /   SUBTITEL Schaamteloos grappig en niets verhullend!

 

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan de Full Monty!

De musical werd een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel ‘the full monty’ te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs.