Liestbeth van Tilburg weet ons namens het Brabants Landschap altijd weer te verrassen:

 Excursie tuin en park buitenplaats “De Mattemburgh”

 

Op zondag 27 mei vindt de eerste “vrije inloop” excursie van dit seizoen plaats op buitenplaats “De Mattemburgh”. Het landgoed en buitenplaats “De Mattemburgh” is in 1846 door de bekende familie Cuypers aangelegd. Rond het landhuis ligt een park, waarin twee tuinstijlen zijn vertegenwoordigd: de “speelse” Engelse stijl en de “strenge” Franse of Formele stijl. Afgelopen najaar en winter hebben in beide tuinen veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water. Zeer zeker de moeite waard om dit alles te gaan aanschouwen. 

 

De gidsen van Brabants Landschap heten u graag welkom op:

Zondag 27 mei 2018.  Aanvang rondleiding 14.00 uur.

Tijdens de begeleide excursie door de tuinen, zullen de gidsen u graag alles over dit, voor Brabant unieke, landgoed vertellen. Tevens krijgt u een rondleiding in de Villa Mattemburgh.

 

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 27 mei vanaf 13.30 uur bij de ingang aan de Beukendreef verzamelen. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

De kosten voor deze rondleiding bedragen slechts zes euro en aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting. Deze korting geldt voor maximaal twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés.

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

 

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl  of op www.orangeriemattemburgh.nl 

 

“Schat zoeken”

 

Kinderactiviteit bij de Kraaijenberg op 23 mei 

 

Onder leiding van gidsen van IVN en Brabants Landschap gaan we kijken welke sporen uit het verleden we tegen kunnen komen. De Kraaijenberg is weer een prachtig uitgangspunt om die sporen te gaan verkennen.

Kom op die woensdagmiddag maar eens kijken. De activiteit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Trek kleren aan die vies mogen worden en stevige schoenen. We beginnen om 14.00 uur en verwachten om 16.00 uur klaar te zijn. Hierna staat er een gratis drankje voor jullie klaar.

Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 kinderen. Wij verzoeken u, met kinderen van 7 tot 12 jaar, om u vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten .

 

Verzamelen op 23 mei (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat.

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées. 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.brabantslandschap.nl , of op 

www.facebook.com/DeKraaijenberg