Ans Goorden belooft weer mooie voorstellingen:

STILL COLLINS - the very best of Phil Collins and Genesis

Still Collins muziek is wereldwijd zeer gevraagd. Still Collins is Europa's meest gewilde en gevraagde band met het wereldberoemde repertoire.

Alle hits komen aan bod. Ook worden een aantal nummers uit Peter Gabriel's solo carriere ingezet. 

Hits als Against all odds, Son of man, In the Air Tonight, Another Day in Paradise worden door deze 7 koppige band gespeeld met in de hoofdrol zanger Sven Komp, die een onvoorstelbaar goede, niet van echt te onderscheiden stem van Phil Collins uitvoert. 

Samen met de unieke sound van deze geweldige live band blijft u niet zitten maar kunt u alleen maar mee swingen met deze fantastische muziek.

Hans & Grietje De Musical succesvol in première

Onlangs is in Theater de Stoep in Spijkenisse de nieuwe familievoorstelling ‘Hans & Grietje De Musical’ met groot succes in première gegaan. De hoofdrollen in deze smakelijke sprookjesmusical worden gespeeld door Janouk Kelderman (Grietje) en Stijn Mac Gillavry (Hans).

Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids, en haar tegenspeler Stijn Mac Gillavry vullen elkaar naadloos aan in hun muzikaal toneelspel als broer en zus. Een sterk en geloofwaardig optreden van beide spelers. Naast Hans en Grietje is bovendien een grote rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen. Met hun hilarische, slapstickachtige scènes zorgen ze voor een zeer toegankelijke, vrolijke voorstelling voor jong én oud.

“We maken ondertussen al 10 jaar sprookjesmusicals. Meer dan 1 miljoen mensen hebben dit kindertheaterformat bezocht en om dan van alle kanten te horen dat het weer beter is, dat is echt te gek! Mensen hebben genoten en daar doen we het voor. We mogen weer 150 voorstellingen gaan geven en een betere aftrap hadden we niet kunnen hebben”, aldus producent en acteur Michael van Hoorne.

Na afloop van de voorstelling kreeg de cast als dank een staande ovatie en is het premièrepubliek het erover eens: Hans & Grietje De Musical is een energieke, interactieve en vooral mooie productie vol humor voor de hele familie.

Net als bij de reguliere voorstellingen waren veel kinderen verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur. De hele tour zullen de spelers na de voorstelling te zien zijn in de theaterfoyer voor een meet & greet en Sprookjesafterparty. Eén van de herkenbare en unieke onderdelen van de Van Hoorne Entertainment-voorstellingen.

Hans & Grietje is alweer de tiende voorstelling in de reeks sprookjesmusicals geproduceerd door Van Hoorne Entertainment. Het verhaal over de twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos werd al eerder bewerkt tot een magische familiemusical door het productiehuis en keert nu terug in een spiksplinternieuw, kleurrijk jasje.

Hans & Grietje De Musical is tot en met 17 juni 2018 in meer dan 120 theaters te zien door heel Nederland. Meer informatie over de voorstelling: www.VanHoorne.com/HansenGrietje 

Klein Verzet

Speldenprikken tegen de bezetter door CKB cursisten

 

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: CKB cursisten Muziek, Dans en Theater brengen op 4 mei een gratis toegankelijke voorstelling in De Maagd. Dit keer is de rode draad: Klein Verzet, speldenprikken tegen de bezetter. Gelijk na de Dodenherdenking in de Thaliatuin is iedereen welkom voor koffie/thee in de Maagdfoyer en daarna bij 'Klein Verzet’ in de grote zaal. Deze afwisselende mix van theater, muziek en dans is voor jong en oud en past helemaal in het thema van herdenken en vieren. De voorstelling begint om ongeveer 21:00, je hebt geen kaartje nodig.

 

Klein Verzet

In 1940 zijn er natuurlijk mensen die de bezetting van Nederland maar niks vinden. Ze gaan niet gewapend in verzet, maar ze willen wel laten zien wat ze ervan vinden. Op allerlei onschuldige manieren maken ze duidelijk dat ze tegen de Duitse bezetting zijn. Ze bespotten de Duitsers en NSB'ers met moppen en liedjes. Kleine speldenprikken tegen de bezetter. Het zijn allemaal kleine vormen van verzet zonder geweld. 'Symbolisch Verzet' of 'Klein Verzet'. Helpt dat? In ieder geval geeft het de burger weer wat moed.

Dit is voor de vierde keer dat CKB cursisten een 4 mei voorstelling op het Maagdpodium brengen. Ieder jaar met een ander thema en een steeds groter aantal theaterbezoekers. Voor het publiek is het handig om te weten dat de deuren van De Maagd pas opengaan als de Dodenherdenking in de Thaliatuin is afgelopen, dat is ongeveer om 20:40. De toegang is gratis en zonder kaartje.

4 mei Dodenherdenking

In de Sint-Gertrudiskerk vindt op 4 mei een herdenkingsdienst plaats. De dienst start om 19.00 uur. Onder leiding van Tamboerkorps Odiles Rapid verplaatsen de aanwezigen zich daarna naar het Thaliaplein. De Stichting Dodenherdenking 4 mei Bergen op Zoom houdt op het Thaliaplein een herdenkingsplechtigheid. Deze begint om 20.00 uur met twee minuten stilte. Daarna volgen krans- en bloemleggingen. Het programma wordt opgeluisterd met muziek door Harmonie Kolpings Zonen, jongeren verzorgen een voordracht en  burgemeester Frank Petter houdt een toespraak.

 

Zie ook www.demaagd.nl