EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Titia Muizelaar in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord: Titia Muizelaar.

 

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

Het was voor mij een unieke gebeurtenis . Op22 September 2016 in de Verkade Fabriek in Den Bosch werd mijn debuut roman ʺWhat Goes Around Comes Aroundʺ gelanceerd in het project Boek 10. Een geweldige ervaring dat mijn eerste boek zo groots werd gepresenteerd. Een spannende dag, maar ik genoot. Met de tien andere auteurs waren wij een beetje nerveus om op het podium te lopen naar onze zitplaatsen. Maar het mooiste moment was, toen ik mijn boek in ontvangst nam. Een droom kwam uit.

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s? 

Mijn vrienden en familie vonden het fijn voor mij dat mijn boek werd uitgegeven. Zij konden er niet bij zijn, dus ik was alleen. Later heb ik een signeersessie georganiseerd waar zij wel bij konden zijn. Dat was een succes.

 

Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen? 

De volgende dag werd ik met een super gevoel wakker en voelde mij wereldberoemd op de Gedempte Turfhaven in Hoorn waar ik woon. De euforie van de vorige dag heeft dagenlang geduurd, totdat ik weer landde op aarde.

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd? 

De lancering heeft mij niet veranderd als persoon. Dingen die ik niet meer dagelijks mee maakte, de radio interviews en in de nieuwsbladen zijn leuk. De signeersessies bij de boekhandel en bibliotheken, zelf lobbyen om je boek bij boekwinkels binnen te krijgen. Dat zijn dingen die achter een lancering vandaan komen.

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke? 

Het is een heel traject met Boek 10. Je hebt te maken met 10 andere auteurs. Gezamenlijk lanceer je je boek. Tussen het contract tekenen, wat een feestelijk tintje kreeg bij de uitgeverij, en het herschrijven en schrappen van tekst is op zich al een heel traject. Als het dan door de eindredactie gegaan is en goed gevonden ga je het volgende traject in. De coverfoto aanleveren. Het drukken van je manuscript tot een prachtig uitgevoerd boek. Dat is de beloning voor je harde werken. Een spannend moment met het publiek in de zaal. Het applaus voelt als de kers op de taart. Het is een compliment. Er zijn posters van de covers gemaakt, je boek wordt overhandigd, een kort praatje met Martijn van Adelmund. Het was een feest.

Wat opmerkelijk was, dat leeftijd er niet toe doet als je een boek schrijft.

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

Mijlpalen is een groot woord. Er zijn boeken verkocht en inmiddels is het ook op E-Book te verkrijgen. De recencies zijn goed. Via lezingen is het fijn om uit teleggen aan belangstellenden dat een boek schijven niet iets is wat je eventjes doet. Er komt veel bij kijken.

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn? 

De saamhorigheid van onze groep was hecht. We hadden een groepsapp en veel persoonlijke dingen werden gedeeld. Nu nog houden we elkaar op de hoogte wat we doen en welke evenementen er zijn

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort? 

De meerwaarde voor het project Boek 10 is dat je elkaar steunt en een goede band met de uitgever hebt. Godijn Publishing blijft voor iedere auteur haar best doen om ons over allerlei evenementen te informeren. Schrijfwedstrijden te organiseren en dergelijke. Het is fijn om bij een uitgever te zijn. 

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen? 

Nee mijn dromen zijn niet veranderd. Ik wilde een boek schrijven en dat is gebeurd. 

 

Wat zijn je volgende plannen?

Mijn tweede boek “Postzegel Affaire” ligt op stapel en komt hoogst waarschijnlijk in het najaar uit. Het is een spannende roman vol drama en intriges. Tevens bijzondere informatie over beroemde postzegels. Met mijn derde boek is een begin gemaakt. 

 

Heb je een leuke foto van een leuk moment?

Groepsfoto van de Boek-10 2016 auteurs voor de uitreiking van onze boeken op 22 september 2016.