EenWonderlijkAvontuur Silvia van Gimst bijt 't spits af in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. We beginnen met Silvia van Gimst.

 

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

Het is een fantastisch en tegelijkertijd onwerkelijk maar super spannend en ook wel een beetje eng.

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s?

Vrijwel iedereen was super enthousiast en trots!

 

Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen?

Het was onwerkelijk. Ik was trots, moe maar ook voldaan en heel erg dankbaar. 

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Het uitgeven van een boek is een fantastisch proces waar ik me van te voren totaal geen beeld van kon vormen. Ik kan oprecht zeggen dat ik veel geleerd heb. Ik was erg bescheiden en terughoudend, iets waar ik van teruggekomen ben omdat je toch je boek aan de man wilt brengen. Dan moet je er wel staan en ook achter je eigen werk staan en niet timide zijn. Ik ben met behulp van tips  behendiger geworden in het verkopen van mijn boek en durf het nu ook onder de aandacht te brengen.

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

Als ik er nu op terug kijk vind ik het opmerkelijk dat ik toen zo'n groentje was. Ik wist niks! Daarmee wil ik zeggen dat ik zo ontzettend veel geleerd heb en dat ik al die dingen mee kan nemen. Dat is erg waardevol. 

 

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Ik heb tot mijn grote vreugde erg veel enthousiaste recensies mogen ontvangen en ben nog steeds druk bezig met het promoten van mijn boek.

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

Dat mijn boek is uitgegeven door een uitgever voelt als erkenning. Het contact is goed en met vragen, opmerkingen en advies kun je bij de uitgever maar eigenlijk bij iedereen terecht. Dat is fijn en van verschillende standpunten leer je veel. 

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Ik ben druk bezig met schrijven dus ga daar zeker mee door. Wat dat betreft is mijn droom niet veranderd. Ik blijf schrijven!

 

Wat zijn je volgende plannen?

Voorlopig wil ik me concentreren op korte verhalen en meedoen met wedstrijden. 

 

Bijschrift Foto:

Op deze foto's sta ik met een aantal BOEK10 collega's te kletsen voor de aftrap van de eerste editie van BOEK10 2017. Dat was een ontzettend leuke dag!

Gr  Groetjes, Silvia