Wie zaterdag jongstleden door Huijbergen reed kon er niet om heen.

Wat een drukte op de Weg naar Wouw bij geitenboerderij Costa Kabrita die al weer voor de 8e maal hun jaarlijkse Lammetjesdag organiseerde, en waar zo’n 1500 bezoekers kwamen kijken. Ooit een idee van een stagiaire die een geitendag wilde organiseren en door het imago van de geit toen door ziektes niet kon doorgaan, werd zo de Lammetjesdag geboren vertelde mij Marie Louise Nelen. De bezoekers en vooral de kinderen genoten van dit lente-tafereel met het aaien of het geven van flesjes melk aan de lammetjes en bokjes. Men kon ook het verzorgen van de dieren bijwonen en de paarden borstelen. Ook waren er kuikentjes een struisvogel en alpaca te bewonderen. Verder was er voor de kinderen nog meer te beleven in de vorm van een draaimolen, skelterbaan, zandbak en het vasthouden van een uil. 

Het culinaire van de geit werd ruim gepromoot. De melk die de geit produceert per dag is tussen de 3 á 4 liter. Hier kan je heerlijke kaas of ijs van maken. De bezoekers die wat wilden eten konden een broodje Lamburger eten van geitenvlees. Nieuw in het assortiment was de geitensalaméé. 

Volgend jaar zal er weer een Lammetjesdag worden georganiseerd volgens Marie Louise, want alle verwachtingen worden elk jaar overtroffen. 

Foto's en Tekst: Bastin van Elzakkers

View the embedded image gallery online at:
http://bozinbeeld.nl/4945-lammetjesdag#sigFreeId6445a319ec