Boven op de zolder van de bibliotheek in Bergen op Zoom was een klein theatertje ingericht.

Hartelijk werd het publiek ontvangen door de drie dames en heer van het theater. Eenmaal binnen hoefden de kinderen niet lang te wachten op het geen wat er komen ging.

Het verhaal ging over de natuur, het leek wel een oerwoud met alle geluiden die de kinderen maakte van de diverse dieren. Opeens was daar een Franse schilderes die schilderijen maakte van de natuur. Bomen, paard, konijn, vogel en gras werden er tot leven geroepen door middel van een belletje te drukken. 

Zo kan je zien dat de kinderen nog een heerlijke fantasie kunnen hebben als er een speelgoedwinkel nagedaan moet worden. De uitbeelding van een auto is makkelijk, maar een paard wat rare dingen doet was toch niet zo eenvoudig. Ook lego en een robot werden hier in de winkel uitgebeeld. Plots kwam er een koning in de winkel die deze helemaal leeg kocht. De eigenaresse was zo blij dat ze de winkel kon sluiten omdat deze helemaal leeg was.

Wilt u ook eens dit theater bezoeken met de kinderen kan dat nog elke laatste zondag van de maanden: April – Mei – Juni en September, aanvang 14:30uur in de Bibliotheek. 

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers