Na de voorrondes en de halve finale is het dan zo ver; zaterdag 17 maart vond de finale van de T-Strijd 2018 plaats.

Maar liefst vijf bands mochten deelnemen aan deze finale: TWOFVCE, Fake Indians, The Havanas, There There en Love Couple. De bands kregen twintig minuten om zichzelf te laten zien en te laten horen, om zo de jury en het publiek voor zich te winnen.

 

Na het horen van alle sets werden de stembiljetten van het publiek verzameld en ging de jury in beraad. De stembiljetten werden geteld en daaruit kwam één band duidelijk naar voren als favoriet: The Havanas. Deze Bergse band wist deze avond het publiek het meest te overtuigen van hun talent! Zij hebben drie dagen studiotijd in Studio-T, een optreden in Gebouw-T en een band fotoshoot bij Carlo van den Heuvel Fotografie gewonnen.

 

Na het uitreiken van de publieksprijs, werd de juryprijs uitgereikt. Deze werd gewonnen door Love Couple. Volgens de jury heeft deze band een verrassende beat, sound en attitude. Het samenspel staat als een huis en de intensiteit waarmee ze alles brengen is enorm. Love Couple brengt creatieve teksten en liet daarnaast een verrassende cover van Boef horen. Met het winnen van de juryprijs, winnen zij vijf dagen studiotijd inclusief een eindmix in Studio-T, een optreden in Gebouw-T, één dag creatief ontwerpen bij Ivostudio en een band fotoshoot bij Carlo van den Heuvel Fotografie. 

 

Hierbij wil Gebouw-T graag de volgende personen bedanken namens de T-Strijd: de bands, de jury, het publiek, de Rabobank, Ivostudio, Carlo van den Heuvel Fotografie, Studio-T, de vrijwilligers van Gebouw-T, T-on-Air en ZuidwestFM. Voor de volgende editie van T-Strijd kun je je weer inschrijven vanaf 1 juni!