Maar liefst 129 treden leiden tot het hoogste punt, of wel 34 meter boven de grond. 

 

Je kunt dan gelijk De Peperbus zien of de Lourdeskerk, maar ook de kerktorens uit de omgeving, tot zelfs die van Steenbergen, kun je bij helder weer zien.

 

De Gemeente Bergen op Zoom meldt vol trots:’De Pompejus toren is van ons allemaal. Mom dan ook naar de opening; de entree is gratis.’

Die opening wordt groots aangepakt. We kunnen al vanaf 13:00 uur terecht waarbij de middag echt van start gaat om 13:30 uur. Een spectaculaire opening van Cavalerie 1588 zal alle zintuigen direct op scherp zetten. 

De Officiële opening en de overdracht zullen worden uitgevoerd door gedeputeerde Henri Swinkels en Wethouder Arjan van der Weegen. Ook de nieuwe voorzitter van Pompejus zal aanwezig zijn.

Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een keur van gezelschappen die een prachtig optreden weg zullen zetten.

 

De middag is dan echter nog niet voorbij, want om 15:00 uur begint Pompejus Live.

Nog meer optredens vanuit diverse kampen zoals sport, kunst, theater, muziek en historie. Deze optredens zijn ook interactief zodat je zelf actief kunt meedoen.

 

Dit alles zal het beginpunt zijn voor een nieuwe toevoeging aan Fort Roovere en daarmee een nieuw markant punt in de West Brabantse Waterlinie.

Met plaats voor exposities, een uitzichtpunt op de weide omgeving en een markant uitgangslocatie voor openluchtvoorstellingen is de Pompejus Toren waarachtig een aanwinst voor de Brabantse Wal.

 

Dus komen jullie ook naar de opening aanstaande zaterdag 24 maart?