In de voetsporen van Martien Franken, daarin treedt kunstenares Anne van Hees.

Samen met haar vader, zus Willy en broer Nico, bezocht Anne nog de tekenopleiding bij het Don Bosco instituut te Essen. Maar het is pas na het overlijden van haar vader Martien dat Anne echt de penselen ter hand neemt. En verdraaid, als je naar een van haar landschappen kijkt, zie je daar behoorlijk de stijl van haar vader in. Anne laat zich door veel inspireren. Ze is actief lid bij de Heemkundekring Halchterth en de scherven en potten die daar gerestaureerd worden, zie je terug in haar werk. Maar ook haar kleinkinderen kun je ontdekken. 'Als ik op vakantie ben, maak ik vaak van die kleine schilderijen. Zo kun je inspiratie die je ter plekke op doet gelijk gebruiken.' Je kunt wel zien dat Anne heel breed georiënteerd is, de werken zijn heel divers en ze durft ook gerust het experimentele aan. 

De Kaaistraat 41 te Steenbergen, daar moeten we zijn om een aantal werken van deze in Halsteren woonachtige kunstenares te bewonderen. Stichting Kunstforum klopte bij haar aan om een leegstand pand in te richten met haar kunst. De expositie loopt nog tot en met 20 mei, dus wat let ons om eens een kijkje te nemen. Wil je meer weten van Anne?  http://www.kunstforum.nu/nl/kunst/199/kaaistraat-41-te-steenbergen-maart---juni-2018-annie-van-hees-.aspx

Je kunt ook via de mail met haar contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.