A.s. zaterdag 10 maart zijn we met een 10-tal kunstenaars actief in de Beeldentuin van het nieuwe ABG in Bergen op Zoom.

 

Van 09:00 tot ca 12:00 zullen wij ons inspannen om de beeldentuin nog mooier te maken.

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. ARSIS doet hieraan mee op 10 maart a.s. van ca 9:00 tot ca 12:00. Dit doen zij door de handen uit te mouwen te steken in de beeldentuin bij het NIeuwe ABG. De deelnemende kunstenaars willen zo een maatschappelijke bijdrage leveren aan de schoonheid van Bergen op Zoom en de beleving van de bewoners en bezoekers hiervan.

De beeldentuin van het nieuwe ABG, een initiatief van Expo-Thuis, is sinds kort aangesloten bij Arsis. Het NIeuwe ABG is gevestigd aan de Van Dedemstraat, waar door TanteLouise zorg wordt verleend aan vele bewoners. De Beeldentuin wordt sinds begin dit jaar beheerd door een werkgroep van Arsis. In overleg met TanteLouise wordt a.s. zaterdag hier door een aantal kunstenaars van Arsis onderhoud gepleegd aan o.a. de beelden. De Beeldentuin is niet alleen voor de bewoners te bezoeken. Via de Zuid-Oostsingel kan een ieder van de beeldentuin genieten. De werkgroep van Arsis zorgt er voor dat er steeds weer andere beelden in de tuin te zien zijn. 

Mocht u ook mee willen werken met ons, dan is daar nog ruimte voor. Meld u aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  TanteLouise zorgt o.a. voor ondersteuning, koffie e.d. Wilt u meer weten over de beelden in de beeldentuin, dan kunt u deze vinden op de website van Expo-Thuis. 

Wat is Arsis kunst en sociëteit

Stichting Arsis Kunst en Sociëteit draagt bij aan een levendig kunstklimaat in West-Brabant. Arsis bundelt de artistieke krachten en brengt professionele kunstenaars, amateurs en liefhebbers bij elkaar. Een en ander realiseert de Stichting door overleg met gemeentelijke, regionale en provinciale overheden en culturele organisaties. Arsis schept zo een vruchtbare bodem waaruit nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.  Arsis organiseert groeps- en individuele tentoonstellingen in haar sociëteit en eigen galerie, Zij houdt lezingen, presentaties, discussie avonden etc. Stichting Arsis bestaat sinds 2001 en is het initiatief van kunstenaars uit West-Brabant. 

Er zijn drie groepen bij Arsis betrokken:

Professionele kunstenaars

Zij vinden hier een ontmoetingsplek voor uitwisseling van ideeën en werken samen om hun plannen te realiseren. Zie het hoofdstuk aangesloten kunstenaars op onze website. Onze leden komen voornamelijk uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en omgeving.

Kunstliefhebbers

Arsis verenigt mensen met interesse voor kunst. Dit is een belangrijke groep die als klankbord, publiek en donateur fungeert. Zij zijn geïnteresseerd in wat er in West-Brabant aan culturele activiteiten ontplooid wordt. Zij komen via Arsis direct met professionals in contact en kijken over hun schouders mee naar de resultaten van hun werk.

Sponsors

Sponsors ondersteunen ons door middel van een financiële bijdrage.

Contact

Wilt u in een van deze hoedanigheden toetreden tot Arsis, neem dan contact op via de siite https://arsis-boz.nl