Voor het Passieconcert 2018 heeft Hét Concertkoor wéér een prachtig programma.

Een logisch – en éven prachtig - vervolg op het zo gedenkwaardige Passieconcert van 2017.

Naast twee beroemde koorwerken – het Stabat Mater van Haydn (1732-1809) en het Stabat Mater van Rheinberger (1839-1901)  – plaatst het louter composities van zeer recente datum van twee van de meest populaire componisten van deze tijd: de Noor Ola Gjeilo (1978) en de Brit James Whitbourn (1963).

 

Het verdriet van een moeder om haar gestorven kind is van alle tijden…………

Staat in de passietijd het lijden en sterven van Jesus centraal, in het Stabat Mater, is het Jesus’ treurende moeder Maria.

Hét Concertkoor verbindt oude composities met gloednieuwe, die dezelfde thematiek herbergen. Dit concert is daarmee meer dan een traditioneel passieconcert; tevens een muzikale uiting van mededogen voor de ontelbare moeders die vandaag de dag hun kind verliezen door oorlogsgeweld, terreur of brute repressie. De muziek verandert in de loop der tijd weliswaar qua stijl, het beladen onderwerp en de schoonheid ervan niet! Ook in muziek is passie en compassie van alle tijden. Ongeacht het tijdsverschil van bijna vier eeuwen tussen bijvoorbeeld de componisten Allegri en Gjeilo geldt dat ook voor de emoties die hun composities herbergen.

 

Kaarten voor het concert kosten 25 euro en zijn verkrijgbaar via de koorwebsite www.hetconcertkoor.nl; telefonisch te bestellen (0164-210112) en zijn tevens verkrijgbaar bij Boekhandel Quist, Fortuinstraat 24 Bergen op Zoom, bij de koorleden en voor aanvang van het concert aan de kerk. Het concert in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom begint om 15:00 uur. Om 14:30 uur is de kerk open (ingang Kerkstraat).