Stichting De Vierschaar deed ons het volgende bericht toekomen":

Volgens de overlevering was William Shakespeare vooral in zijn hele jonge jaren een echte Valentijn. Er is veel over zijn leven bekend, maar hierover weten we weinig.

De voorstelling Shakespeare Verliefd die hier op gebaseerd is en door Stichting De Vierschaar voor het voetlicht werd gebracht, kende vorig jaar een enorm succes.

De basale uitvoering kwam op de binnenplaats van het Markiezenhof in een speciaal ontworpen decor prima tot zijn recht. Vele theaterliefhebbers moesten echter worden teleurgesteld, omdat er geen kaarten meer beschikbaar waren. 

De oplettende Vastenavend-vierders hadden dit jaar echter al snel iets in de gaten vanwege de vele hartenstickers die een weg vonden naar menig kiel, jas of hoedje. In aanlokkelijke teksten werd al een tip van de sluier gelicht. Altijd werden de letters SV gebruikt, die nu eens niet stonden voor Stichting Vastenavend, maar voor Shakespeare Verliefd. Vandaag, op Valentijnsdag 2018, maakt Stichting De Vierschaar officieel bekend dat haar voorstelling Shakespeare Verliefd een reprise krijgt. 

Het wordt een geheel andere voorstelling dan de eerste serie. Per dag is er slechts één voorstelling, die steeds om 20.30 uur begint. 

Dit betekent dat feeërieke verlichting een wezenlijk deel gaat uitmaken van de voorstelling. Ook aan de geluidsweergave wordt extra aandacht besteed, zodat alle spelers prima verstaanbaar zijn. Het publiek kan paraplu’s en regenjacks thuis laten en zal op een overdekte tribune plaats kunnen nemen.

In het belangrijkste onderdeel van de voorstelling, de spelers, zijn vanwege werk en studie ook een aantal wijzigingen aangebracht. 

De Vierschaar kondigt met trots haar nieuwe hoofdrolspeelster aan, Marloes Lelieveld! Zij heeft de uitdagende taak om naast Emiel Wilbrink te schitteren als Viola de Lesseps.

De cast van de voorstelling is flink verjongd. Nieuwe rollen zijn er voor Roy Franssen, Jorn Huismans, Koen van Dongen, André Verstijlen, Bart Boschman en Jos Groffen. 

Niet veranderd en onnavolgbaar in zijn/haar prestatie is Ward Warmoeskerken als Queen Elisabeth 1. Ook Pieter Bas de Jonge in zijn geweldige rol als Philip Henslow, Paul Hermans als Wessex en de loensende Arno Bronstring als John Webster komen opnieuw terug in de voorstelling. De gehele cast zal binnenkort op de website van de Vierschaar te zien zijn.

Regie blijft in handen van Arthur van Broekhoven en Rob van den Aarsen heeft opnieuw de muzikale leiding, terwijl Silvia de Groot zorgt voor het dansteam. Stichting Decorbouw Groot Arsenaal en Stichting Historische Kostuums zijn verantwoordelijk voor decor, kleding en entourage. U kunt vast de speeldata in uw agenda noteren: 30 augustus, 1, 2, 5, 6 en 7 september 2018. “Like” onze Facebook-pagina zodat u van al het nieuws op de hoogte blijft; bijvoorbeeld van de start van de kaartverkoop.

Even terugkijken naar de voorstelling van het afgelopen jaar?