“Een topmiddag.” Menigeen bevestigde die uitspraak na het concert van Beth & Flo op 4 februari.

Met de voorstelling van het pianoduo werd wederom een geweldige middag bijgeschreven in de concertlijst van d’Engelenburgh. Wat een luxe om dit te mogen aanbieden aan de gasten. En we gaan ermee door. Wie op de agendapagina van onze site kijkt, ziet een geweldige programmering. We zijn blij dat ook steeds meer mensen dit weten te waarderen.

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen 

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

 

zondag 25 februari, High-teaconcert met Erwin Rommert Weerstra en Matteo Costanzi

14.15 uur, kaarten  € 16,50 (incl. high-tea)

Young Piano Masters in d’Engelenburgh: piano en hobo

In de serie Meesterconcerten brengen pianist Erwin Rommert Weerstra en hoboïst Matteo Costanzi een recital van hoog niveau. Geniet van Concertgebouwkwaliteit dichtbij. 

 

Erwin Rommert Weerstra is in d’Engelenburgh geen onbekende. Voor het derde jaar op rij komt hij naar Fijnaart voor een magnifiek concert. Ditmaal komt hij met de begaafde italiaanse hoboïst Matteo Costanzi. Erwins pianospel in combinatie met het instrument dat Matteo bespeelt – een hobo d’ amore – biedt u een concert om niet te missen. 

 

In Italië wordt de hobo d’amore met zijn fantastische klank bijna nooit gespeeld, maar in Nederland is het zeer belangrijk. Elk jaar wordt Matteo gevraagd om de muziek van Bach te spelen, cantates en passie’s, waar de hobo d’amore een belangrijke rol speelt. Matteo beschikt over een uitstekende hobo d’amore van het italiaanse merk Bulgheroni. Het instrument heeft een warme en ronde klank en is ongelofelijk stabiel in de intonatie.

Dit instrument geeft hem niet alleen de kans om alle concerten te accepteren, maar ook concerten uit te voeren met een breder repertoire. Hierdoor neemt zijn activiteit als solist en orkestmusicus toe en biedt het bredere repertoire een mooie aanvulling op de programmering van zijn kamermuziekconcerten. Een aantal geeft hij in samenwerking met stichting Live Music Now en Stichting Muziek in Huis.

 

Reserveer bijtijds (06 8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)!

 

 

Kom naar het OPEN PODIUM op 23 februari

Vrijdagavond 23 februari is er weer Open Podium met ruimte voor vocalisten, pianisten, violisten, fluitisten, harpisten etc.

Het evenement biedt kansen voor goede amateurs tot professionele zangers/musici. Ook luisteraars zijn van harte welkom, want publiek is natuurlijk onmisbaar.

 

Een professionele pianist is aanwezig ter begeleiding: Caecilia Boschman uit Dordrecht. Voor harpspelers staat een echte Camac-harp klaar. 

Afhankelijk van de opkomst wordt getracht ieder tweemaal aan bod te laten komen (breng je muziek mee!). De entree is 6,- per persoon. De avond begint om 20.00 uur.

 

Cabaret en muzikale acrobatiek tijdens lichtvoetig concert Beth & Flo

Het beloofde al een verrassende middag te worden en pianoduo Beth en Flo maakten die verwachting meer dan waar. Het publiek was laaiend enthousiast na het concert op 4 februari in d’Engelenburgh. Dat kwam niet alleen door het virtuoze pianospel van de dames, ook hun talent voor entertainment en cabaret droeg bij aan de geslaagde voorstelling.

 

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst zijn als duo zo perfect op elkaar ingespeeld, dat ze één pianiste vormen. Wel handig als je tòch samen bent, om wat meer uit de muziek te halen dan ‘simpele’ quatremains. Ze speelden dan ook staand, springend of wisselden tijdens een stuk snel van plaats. ‘Klassieke muziek met een vleugeltje theater’ en daarmee was niets miszegt.

 

De muziek was bijna nergens alleen muziek: wie verwachtte om rustig een bekende compositie uit te luisteren, hoorde er opeens een andere lijn doorheen of werd verrast met onverwachte liederen of een prikkelende uitleg over de componist. Ze zijn verliefd op de eenkennige Brahms, dus waarom zou je niet opeens tijdens het spelen van een wals die liefde uiten met een lied (‘Let me call you sweatheart’). Maar ze houden ook van de man Rachmaninov en ze vertellen ontwapenend waarom hij hen beweegt.

Ook het publiek werd persoonlijk betrokken bij de stukken met vragen, opmerkingen en kwinkslagen. Juist deze verfrissende aanpak maakte het concert uitermate aantrekkelijk en boeiend om te volgen.

 

Dat klassieke muziek zó verrassend en toegankelijk kan zijn, bewees dit duo. Het gedeelte na de pauze was een geheel nieuw programma van de dames, waarmee dit stuk feitelijk een try-out was. Het publiek was lovend over de voorstelling, die als lichtvoetig, origineel, ludiek en hartverwarmend werd bestempeld. De langdurige staande ovatie was dan ook meer dan verdiend. “Het was weer een topmiddag,” verzuchtte een bezoeker.

 

 

Draagt u d’Engelenburgh een warm hart toe? Word dan Vriend en bezoek concerten kosteloos. 

Kijk op www.villa-engelenburgh.com/vrienden/ 

 

In memoriam 

Dick van der Giessen

 

We staan stil bij het onverwachte overlijden van Dick van der Giessen 

op 12 januari, Fijnaarts markantste musicus. 

Hij begeleidde Ellen altijd wanneer zij in de Dorpskerk zong en ook bij andere gelegenheden wisten Dick en Ellen elkaar te vinden.

 

We zijn een begaafde pianist/organist kwijt, maar een onvergetelijke herinnering aan een mooi mens rijker.

 

LET ALVAST OP DE VOLGENDE DATA:

• 23 feb. Open Podium 

• 25 feb. Young Piano Masters Society

Pianist Erwin Rommert Weerstra en hoboïst Matteo Costanzi! geven een recital van hoog niveau.

• 25 mrt. Duo Cibeles

Suzanne van Duuren (cello) en Francisco Deheza (viool) brengen hoogtepunten van het klassieke repertoire voor viool en cello.

• 6 mei Pianoduo Boelee- Dimitrov

Een concert van het bevlogen duo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov is een muzikale belevenis.

• 20 mei Jazz met Pinksteren

Klassieke jazz met de amerikaanse bijna-legende Bram Wijnands.

• 25 mei Open Podium

• 3 juni Young Piano Masters Society

De roemeense meesterpianist Johann Markel brengt met de australische bas-bariton Matthew Baker een weergaloos concert. Inclusief High-tea.