Het is een Vastenavend vol mysteries!

En één ervan is postbus 55, dat werkelijk overal op lijkt te duiken. Afgelopen weekend werd weer een klein tipje van de sluier opgelicht. Zullen we tot de Vastenavend geduld moeten hebben om er achter te komen wat er werkelijk aan de hand is?

Al in het eerste Vastenavendweekend dook een filmpje op, via YouTube en de Facebookpagina die inderhaast leek te zijn gemaakt. Daarin een officieel ogend heerschap met een hoge hoed op, dat de plaszuilen in de stad aan het testen was. Kort daarop kwam er zelfs een complete, officieel ogende commercial aan te pas. Die vertelt dat Postbus 55 de Bergenaren en Krabben ‘op d’òògte’ houdt van belangrijke informatie.

Overal buttons

Overal in de stad worden buttons uitgedeeld waarop het logo van de postbus staat, door allerlei mensen die allemaal zeggen niet meer te weten dan dat ze is gevraagd die dingen aan de Krabben te geven. Daar wordt je dus ook al niet wijzer van. En inmiddels verscheen in de Vastenavendkrant zelfs een advertentie, waarin over een ‘minnesterie’ wordt gesproken. Sindsdien is dat woord ook op de Facebookpagina verschenen.

De bijbehorende ‘belangrijke bodschappe’ zijn tot nu toe vooral erg leutig maar het mysterie is zeker nog niet opgelost. Het past natuurlijk wel in de geheimzinnigheid van het Vastenavendsprookje. Misschien moeten we maar gewoon die pagina volgen en rustig afwachten wat er komt…