Dweilband Wittuttogok heeft een jubilee en wel 4 x11 jaar dat uitgebreid werd gevierd op zondag 28 januari.

De start was om 12.00 uur dat de leden met aanhang verwacht werden in Café Krijnen bij Jan en Marloes waar ze vanaf april ook altijd repeteren op vrijdagavond om met de vastenavend beslagen ten ijs te komen. Na de zomervakantie gaan ze pas de vastenavend kriebels krijgen, voor die tijd spelen we gewoon een lekker alternatief repertoire.

Al deze informatie in de rubriek schud ik natuurlijk niet uit mijn mouw, maar ik heb dat te danken aan de secretaris van Wittuttogok “Alphons Disco”. Het is ook een gezonde club met 19 musicerende leden die van heinde en verre komen, namelijk Altere, Krabbegat en Paapland. 

Door al die jaren heen heeft de band heel wat leuke dingen meegemaakt die we wel willen vertellen of beter gezegd schrijven. Een uitstapje naar Roosendaal twee jaar geleden. Ze waren daar “Onder Koffer” met de firma Krap Reizen. In een bus met z’n alle gemaskerd als toeristen. Daar wonnen hun wel de Leutprijs mee. Dit doen maar één keer hoor…………

Het Bloemencorso in Vollenhove is ook een muzikaal uitstapje geweest schreef Alphons. Plek om te slapen was ook geregeld voor die avond in een stal met stro……….dat is ook apart. Met z’n alle naar het Ponypark Slagharen was ook een gezellig weekend. We kregen hier een aantal stacaravans tot onze beschikking om te overnachten.

Met de optocht heeft Wittuttogok altijd iets bijzonders gecreëerd.  Als je hier niet aan mee doet is je vastenavend niet compleet vinden ze. Voor dit jaar zullen ze zeker weer opvallend voor de dag komen. Hoe, “dit uit de lucht gaat vallen: , blijft natuurlijk een verrassing!

Namens BoZinBeeld feliciteren wij Wittuttogok met hun jubileum.

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers