Kaders en Kunst te Bergen op Zoom heeft ons weer mooi nieuws te melden:

Beste klant en kunstliefhebber,

Heeft u de expositie van Jayne Edwards al bewonderd?

Jayne is afgelopen juni afgestudeerd aan de kunstacademie van St. Lucas Kapellen, haar eindexamenwerk kunt u nog tot en met eind december bekijken en tevens aanschaffen. Prachtige grote werken in mixed media op papier, échte blikvangers voor zowel uw huiskamer als voor de aankleding van uw kantoorruimte!

 

Tevens informeren wij u graag dat vanaf vandaag de exposities van Marlous Hendrikx en Ank van Dijk van start zijn gegaan!

Zoals Marlous zelf zegt: “Sinds enige tijd is mijn passie het maken van keramische beelden” Meestal laat zij zich inspireren door de natuur, ze heeft een grenzeloze liefde voor dieren, de laatste tijd concentreert zij zich daar ook op. Marlous Hendrikx is autodidact . Haar werken worden inmiddels verkocht en tentoongesteld in galerieën in heel Brabant en Limburg.

 

Ook de expositie van Ank van Dijk is vandaag van start gegaan!

Zij volgde aan de Pedagogische Academie de opleiding tot kleuterleidster en behaalde de aktes A+B, de akte Handvaardigheid en de bevoegdheid tot het geven van Techniek. Ze gaf 20 jaar les in Handvaardigheid en Techniek op een VBO school.

Al vroeg had ze belangstelling voor keramiek. In 1968 volgde ze lessen bij Jackie Bouw. Later volgden lessen in binnen- en buitenland bij Mieke Schamp, Klaas-Henk Blonk, Jan van der Tas, Wim van Nuenen en Nirdosh Petra van Heesbeen.

Sinds 1991 heeft zij een atelier aan huis waar ze, voornamelijk, met de hand opgebouwd werk maakt. Naast bolle vormen, schalen, potten en (fantasie) vogels en beesten, werkt zij ook met plakken klei. Daarmee maakt ze dozen en kastjes, voorzien van scharnierende deurtjes. De deurtjes onttrekken de binnenkant aan de directe waarneming zodat “het geheim” niet meteen prijsgegeven wordt. De kastjes krijgen daardoor een mystieke lading.

In oktober 2001 bood de burgemeester van Dordrecht Maxima en Willem-Alexander een schaap aan, gemaakt door Ank, ter gelegenheid van hun kennismakingsbezoek. Dordtenaren worden volgens een oude legende “schapenkoppen” genoemd. Ank was erbij en sprak met het paar. Een leuke ervaring.