Weer mooie voorstellingen vanuit CKB De Maagd:

 

Ellen ten Damme PARIS-BERLIN – zaterdag 16 december 20:00 – De Maagd

Deze nieuwe show heeft extra foyerbeleving met diverse acts die bij de voorstelling passen

Ellen ten Damme

PARIS - BERLIN

 

“Je Veux L’amour!”

 

Van Parijs naar Berlijn, via (STAD THEATER HIER INVULLEN)  en weer terug.

Kris kras door het knarsende en piepende Europa zegt Ellen ten Damme: “Chantez! en Dansez! Maintenant!”

 

Met de geweldige muziek uit de jaren ‘20, waarin Parijs en Berlijn voorop liepen, ook wel het interbellum genoemd. Maar natuurlijk ook met de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en de muziek van vandaag de dag. Denk aan de heerlijke nostalgie van Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan grootse artiesten als Yves Montand, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich. 

 

Samen met haar achtkoppige superband The Magpies raast Ellen door een eeuw Europa heen. Zelf heeft ze in de halve eeuw dat ze hier al rondloopt al veel mogen meemaken, amoureuze avonturen of juist niet, toch vraagt zij zich vrolijk af: “Kan ik er iets aan doen, dat alles naar de klote gaat? Nee!” 

 

Dus laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu!

Je Veux L’amour,(verdomme). 

 

Een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Geniet u van onze altijd bijzondere Nederlandse alleskunner Ellen ten Damme en haar fantastische orkest, dit keer voor het eerst ook Franstalig!

 

ALGEMENE INFORMATIE 

Producent: Ellen ten Damme B.V. 

Muzikanten: Thijs Cuppen, Arthur Lijten, Marieke de Bruijn, Jos Teeken, Ben Mathot, Mark Mulder en Theo Sieben

Muzikale regie: Konrad Koselleck 

Regie: Ruut Weissman en Ellen ten Damme

Titel: PARIS - BERLIN

Genre: Theaterconcert

Duur: 1x 60 + 1x 50 minuten

Pauze: ja

Website: www.ellentendamme.nl 

Fotografie: Danny Ellinger

 


Theater Terra: Welterusten, Kleine Beer – zondag 17 december 14:00 – De Maagd

Het kinderboekje komt tot leven met levensgrote poppen, echte acteurs en fantasievolle decors

 

 

GENRE Jeugd, familievoorstelling

 

GEZELSCHAP Theater Terra

 

TITEL Welterusten, Kleine Beer

 

Theater Terra, bekend van ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt het wereldberoemde prentenboek ‘Welterusten, Kleine Beer’ tot leven in de nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren. Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

 


Tet Rozendal: Mata Hari – dinsdag 19 december 20:30 – Hofzaal Markiezenhof

100 jaar na haar dood krijgt Mata Hari opnieuw een stem en worden mysteries uit de geschiedenis opgelost in muziek, spel en dans.

Muziektheater voorstelling “ MATA HARI” loopt vooruit op recent onthulde feiten

 

Op 19 december vindt de muziektheater voorstelling “MATA HARI” plaats in Theater de Maagd in Bergen op Zoom.

 

Op 15 oktober jongsleden was het precies 100 jaar geleden dat Mata Hari door de Fransen in Vincennes door een vuurpeloton gedood werd. Op verdenking van dubbelspionage voor de Duitsers. En nu 100 jaar na haar dood zijn er nieuwe dossiers geopend.

Het gratie verzoek van Mata Hari is naar buiten gekomen. Waaruit blijkt dat Mata Hari zegt part nog deel gehad te hebben aan haar vermeende spionage activiteiten. 

Zoals ze hier stelt in haar brief naar de president van de Franse republiek:

“ Ik ben op 25 juli 1917 door het Oorlogstribunaal ter dood veroordeeld wegens verraad van Frankrijk. Ik stel hierbij uitdrukkelijk dat ik niet schuldig ben. Ik heb nooit een daad van spionage, of een poging daartoe ondernomen in Frankrijk of tegen Frankrijk.” 

De net als Mata Hari uit Leeuwarden afkomstige eigenzinnige artieste Tet Rozendal schreef in 2013 haar voorstelling over Mata Hari. Opvallend is dat zij precies deze lijn gekozen heeft in haar voorstelling. Nog ver voordat dit nieuws naar buiten kwam. Ook de onlangs vrijgekomen brieven die gebundeld zijn in het boek “ Denk niet dat ik slecht ben”  sluiten erg aan bij de gedachtengang die Tet Rozendal in haar voorstelling als Mata Hari ten tonele brengt. “ Het is iets waarvan ik kippenvel krijg aldus Rozendal. Dat ik zo dicht bij haar waarheid zat” Zij gooit alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht; naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari, en ook naar de Mata Hari in zichzelf. 100 jaar na haar executie krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem, in deze muzikale theatervoorstelling.

 

Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh- la- la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Margaretha Zelle uit Leeuwarden toch?

 

 

Kaarten : www.demaagd.nl

 

Regie: Brigitte Odett, Muziek: Erik de Reus, Spel en script: Tet Rozendal

Op de website www.tetrozendal.nl zijn de speeldata te vinden.

Bijlage:Pers foto 'MATA HARI”' fotografie: Lutske Veenstra,(naam graag vermelden)