Repetities ‘DE SCHATTEN VAN DE ZEERIDDER’ gestart

In de kerstvakantie is stadspaleis Markiezenhof het toneel van de real life escape game ‘De Schatten van de Zeeridder’. De Gemeente Bergen op Zoom heeft niet alleen de primeur, maar geeft hiermee ook invulling aan de ambitie om dé storytelling stad van Nederland te worden. De stad barst van de verhalen, legenden en mythen die Culture Escape op een interactieve manier beleefbaar maakt.

Culture Escape, het geesteskind van Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch, is een escape experience waarbij technologie, interactief theater en cultureel erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis. De kaartverkoop en repetities zijn inmiddels in volle gang.

Vloek van de Bokkenrijders

Al eeuwenlang waakt De Zeeridder vanaf het Markiezenhof over zijn dierbare schatten: de verhalen van Bergen op Zoom. Een vloek van de Bokkenrijders gooit echter roet in het eten. De bende wil de verijdelde verovering van de stad wreken en de geschiedenis herschrijven. Historische personages komen weer tot leven en worden geteisterd door kwelgeesten. Deelnemers aan de game worden uitgedaagd om de vloek van de Bokkenrijders te verbreken door opdrachten uit te voeren en puzzels op te lossen. Het lot van de Bergse geschiedenis ligt in hun handen...

Historische personages

Voor ‘De Schatten van de Zeeridder’ wordt het Markiezenhof omgetoverd tot een middeleeuwse setting waar fantasie en geschiedenis versmelten. De spelers sluiten zich aan bij een gilde waarmee ze op ontdekkingstocht gaan. Tijdens hun avontuur komen er naast kwelgeesten een tiental historische personages op hun pad. Denk aan markiezin Maria Elisabeth Clara van den Bergh II, de alchemist Johann Rudolf Glauber en heraut Jacob Obrecht. Deze rollen worden vertolkt door acteurs, die zich vrijwillig inzetten. Net als de tientallen figuranten, muzikanten, zwaardvechters, etc.

Na drie pittige auditierondes zijn de repetities inmiddels gestart. Het complete team bestaat uit zo’n 75 toegewijde medewerkers, zowel professionals als vrijwilligers. Culture Escape is een verzameling pop-up escape experiences waar technologie, interactief theater en erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis. Culture Escape ‘De Schatten van De Zeeridder’ wordt hierdoor mede mogelijk gemaakt door gemeente en cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Brabant C.

Kaartverkoop

‘De Schatten van De Zeeridder’ is een drie uur durende real life escape game, speelbaar voor groepen tot 80 personen (vanaf 6 jaar) tegelijk en vindt plaats van 20 december 2017 t/m 4 januari 2018 in het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Er zijn ook groepsarrangementen beschikbaar met kortingen op gildes en games voor bedrijven en instellingen.

Meer info & tickets

culture-escape.com  en Facebook .

Pers-map

bit.ly/2zZ0RKQ 

Trailer

youtube.com/watch?v=A2IQbqon070