Wie met de kinderen door Bergen op Zoom liep op afgelopen zondag, zag ineens een aantal zwarte pieten door de stad kuieren.

Ze stapten op elk kind af en haalden dan een handvol snoepgoed uit hun juten zakken. Dat lieten de kleintjes zich niet ontzeggen. In het winkelgedeelte de Parade stond een draaimolen en ook die was al snel goed “bevolkt”.  Op de Grote Markt dan weer konden de kinderen kijken hoe hoog ze konden springen. Met een trampoline als vloer en een aantal kabels die je omhoog trokken, konden de kinderen de meest acrobatische toeren zoals salto’s uithalen. Het was dikke pret. Bijzonder schattig was het moment toen een zwarte piet voor een mooi jong meisje op de knieën ging en haar een hartje gaf. Wat een charmeur en het meisje kleurde dan ook van oor tot oor. Mocht Sinterklaas ooit een gebrek aan pieten krijgen, dan moet hij maar eens goed rondkijken, want er liepen hier en daar al wel leuke hulppietjes rond in de stad.

Ook de Tivoli band liep deze zondag door de straten. Je kon de gezellige muziek al van een afstand horen en het publiek bleef ze dan ook opwachten.