Het wordt inmiddels vaste prik op de agenda van Gebouw-T; de Johnny Cash Tribute band Def Americans.

Dit is niet zonder reden, met steevast volle zalen mag deze band zich rekenen tot één van de beste Cash Tributes van de wereld. Vrijdag 15 december is de band te zien in het poppodium, bezoekers aan het concert voorafgaand tevens een interview met de band bijwonen.

 

Sinds 2007 vertolkt zanger Elco Weitering met zijn band het oeuvre van de ‘Man in Black’. Def Americans wisselt hierbij probleemloos tussen Folsom Prision, San Quentin, de rockabilly krakers en de broosheid van de comeback albums. Naast de hits wordt ook het onbekende werk van Johnny Cash niet geschuwd. Wanneer bezoekers aan het concert juist door deze onbekende songs Cash opnieuw ontdekken is de missie voor Weitering volbracht. 

 

In 2013 was daar de officiële erkenning vanuit de Cash familie, toen Def Americans de eer kreeg Tommy Cash, de broer van Johnny, te begeleiden tijdens zijn tour door Nederland. Def Americans brengt het showmanschap van Johnny Cash moeiteloos over en net als Cash heeft de band een prachtige vrouw aan hun zijde, waarmee ze de beste June en Johnny songs ten gehore brengen. 

 

Voorafgaand aan het concert vindt T-Gesprek plaats, een intiem interview met de band waar slechts een select aantal bezoekers bij aanwezig kan zijn. Aanmelden voor dit gesprek kan via de website van Gebouw-T.

Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl .