Vanaf september 1993 startte Maarten Stalpers als zelfstandig ondernemer zijn Muziekstudio Stalpers voor klarinet, saxofoon, theorie en bandworkshops in de kelder van  Koster Muziek.

Nu 25 jaar later heeft Maarten een eigen muziekatelier in de Richard Holstraat te Bergen op Zoom. Op zondag 26 november organiseert Muziekstudio Stalpers een reünie van alle oud-leerlingen en zullen enkele bekende oud-leerlingen, samen met Maarten en zijn huidige leerlingen, een jubileumconcert ten gehore brengen. 

Klarinetdocent

De periode hiervoor is Maarten 10 jaar succesvol geweest als klarinetdocent en dirigent van twee klarinet-choirs aan de Gemeentelijke Muziek-en Balletschool van Bergen op Zoom..In het jaar 1995 was de praktijk al uit zijn jasje gegroeid en werd er gezocht naar een aantal grotere lesruimtes. Het” Sakko pand” aan de Zuidwest Singel 202 voldeed aan de wensen van het echtpaar Stalpers en na een totale verbouwing werd dit het nieuwe onderkomen van Stalpers, gevolgd door huurlocaties aan de Ravelstraat en het Bolwerk.

Ook het aantal cursussen was uitgebreid met: Algemene Muzikale Vorming, Jazztheorie, Muziektheorie voor volwassenen en Muziek op schoot, met een 3-tal docenten: Maarten, Trudie Stalpers en Stephanie Soffers .                                                      Het aantal leerlingen (inclusief de AMV-opleiding) was inmiddels gegroeid naar 120 !!! 

Eigen studio

Vanaf 2007 liet het echtpaar Stalpers een zelf ontworpen studio bouwen achter hun huis in de Richard Holstraat 9. Deze studio moest voldoen aan alle (luxe) muziekpraktijk-wensen om zo optimaal mogelijk les te kunnen geven.

Anno 2017, wordt door Maarten na 25 jaar !!, nog steeds enthousiast les gegeven in ‘zijn’ studio. Hij werkt hier met zijn nieuwe, succesvolle methode (boek) voor muziekonderwijs. Daarnaast verzorgt hij optredens, lezingen en workshops en is voorzitter van de stichting :

Meer Mens Met Muziek. Deze ideële stichting ondersteunt  en adviseert mensen met een ziektebeeld of handicap met o.a.(aangepaste) instrumenten.  

Nu in het jaar 2017 …..25 jaar zelfstandig ! Dat moet gevierd worden ??!!!..............                        Maarten uitte de wens om alle (oud)leerlingen van de afgelopen 25 jaar die hem het vertrouwen hebben gegeven ,bij elkaar te brengen om dit jubileum mee te vieren. Dat gebeurt op zondag 26-11 vanaf 14.30 uur in Den Enghel. Oud-leerlingen kunnen zich nog opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                     Meer info bij Maarten: 06-15031652