Het schildersclubje zo noemen ze zich en afgelopen weekend exposeerden ze hun werk.

 

“Hof van Ram” is de thuishaven van Heemkundekring Halchtert, gelegen aan het van der We(e)genpad aan de Beeklaan te Halsteren. Hier vond de expositie plaats die op zaterdagochtend om 11:30 uur geopend werd door de wethouder van Cultuur dhr. Arjan van der Weegen. Op een schilderij van Annie van Hees voegde de heer van der Weegen een tak toe aan een boom en aldus was de expositie officieel geopend.

 

De bezoeker kon zich laven aan schilderijen en tekeningen van de leden van het Schildersclubje. Je kon duidelijk zien dat de leden zich in verschillende stadia van hun ontwikkeling bevinden, alsook diverse voorkeuren hebben als het gaat om de stijl die ze hanteren. Maar onmiskenbaar zaten er juweeltjes tussen. Soms zag je een helder kleurgebruik, dan weer waande je je in de tijd van de Haagse School qua kleur en stijl. Een bezoek was meer dan de moeite waard.

 

Dit werd nog versterkt door de entourage en sfeer van het Heemhuis Hof van Ram. Wat een prachtig gebouw is het! Eenmaal door de deur wordt je direct terug in de tijd gezogen. Een hele keuken uit een oud klooster, of een oude bedstee. Aan de andere kant kun je zo aanzitten in een ouderwetse woonkamer. Attributen te over in deze prachtige oude houten schuur. Je kijkt je ogen uit naar alle archeologische vondsten van de groep Archeologie. De restauratie objecten laten zien hoe minuscuul men uur na uur met scherven aan de gang is gegaan. Wat een monnikenwerk, en hoe mooi dat hier fraaie stukken geschiedenis bewaard blijven.  In het Heemhuis worden overigens vaker tentoonstellingen of lezingen gehouden, dus hou onze evenementenkalender bij.

 

Of weet je wat? Loop gewoon in het weekend het Heemhuis eens binnen en geniet van al het fraais dat hier te vinden is. Wij van BoZinBeeld.nl hebben in ieder geval genoten.