Spinvis, artiestennaam van Erik de Jong (56), staat aanstaande zaterdag 25 november in Poppodium Gebouw-T te Bergen op Zoom.

Door het gebruik van experimentele en Lo-Fi muziek, werd hij in één klap bekend.

Zijn eerste album getiteld "Spinvis" werd door Spinvis zelf op zijn zolderkamertje in elkaar geknutseld en werd met behulp van computers, fluitjes en pandeksels een cultklassieker. Na het succes van zijn eerste album bleef Spinvis niet stilzitten, hij bracht in de laatste 15 jaar nog meer albums uit. Waarom je Spinvis een taalkunstenaar kunt noemen? Hij is een poëet, een literair genie en een kunstenaar. Hij won verschillende muziekprijzen en speelde uitverkochte shows in Nederland en België.

Zijn nieuwste album "Trein Vuur Dageraad" kwam afgelopen jaar uit. Op Trein Vuur Dageraad vat Spinvis de actualiteit bij de horens. Maar door alle ellende klinkt toch een sprankje hoop. Het album neemt je in 14 nummers mee in uiteenlopende verhalen. Het is een album om bij weg te dromen, voor de liefhebbers van Spinvis natuurlijk en voor degene die de Nederlandstalige verwonder pop in de armen sluit. 

De zaal opent op 25 november om 20:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €20,00 via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.