Het veldteken verbeeldt het vastenavendmotto zowel in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut.

Het hart komt als beeld twee keer tevoorschijn. Het grote hart in het midden waarop twee ‘dweilen’ staan, die elkaar goed vasthouden en de creatieve verscheidenheid en traditie laten zien. Op een van deze dweilen zit ook een hart op het dweilpak. Maar het grootste hart is tóch dat van de drager van het veldteken. Die kan het ook op zijn hart dragen, door het met een sluitspeld aan het rood-witte touwtje op de juiste plaats en hoogte te brengen.

Verder is een artistieke verbeelding van de oude vestingmuren van onze stad te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van onze stad, maar vooral ook hoe we haar én de Vastenavend in ons hart sluiten. Traditiegetrouw zijn ook het omgedraaide stadswapen en het jaartal 2018 terug te vinden.

Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren watergedragen verf, beschermd met een watergedragen vernis, uitgerust met een rood-wit touwtje en het is 9 cm lang en 10 cm breed. De ontwerper van het veldteken is Paul Versijp. Start van de verkoop is 5 januari 2018.

Berregs:

Mè d’éél oew art

‘t Veldteke tòònt ‘t vastenavendmotto in krejativiteit, verbonden’eid, betrokken’eid en leut. ’t Art is as vorrem twee kere t’erkenne. ’t Gròòte art in ’t midde waarop twee dweile staan. Dweile die mekare goed vast’ouwe en leut en tredisie latte zien. Bij één van die dweile zit ok ’n art op ’t dweilpak. Mar ’t gròòtste art is tóch da van de drager van ‘t veldteke. Die kan ‘t ok op ‘t art dragen, deur ’t mè d’n sluitspeld aan ’t ròòd-witte touwke op de goeie plek t’ouwe.

Vedders zijn d’ouwe vestingmure van onze stad t’erkenne. ’t Tòònt de bescherming en besloten’eid van onze stad, mar veral ok oe damme ‘áár én de Vastenavend in ons art sluite. Trediesjeneel zijn ok ’t stadswape op z’n kop en ‘t jaartal 2018 trug te vinde.

‘t Veldteke is gemakt van gips, beschilderd in acht kleure watergedrage verf, bescherremd mè watergedrage vernis, uitgerust mè d’n ròòd-wit touwke en t’is 9 cm lang en 10 cm brééd. d’Ontwerreper van ’t veldteke n’is Paul Versijp. Start van de verkòòp is 5 jannewarie 2018