't nuuwe motto van de Vastenavend is afgelopen zaterdag aan de Boerenploeg bekend gemaakt.

 

Het was onguur in de Potterstraat op zaterdagmiddag, en dat was niet alleen vanwege het regenachtige kille weer. Ter hoogte van Café De Oosterwaal waarden ongure types rond.

Eenmaal binnen in het café bleek het 'n waar Ard Rok Kefee. Er hingen een hoop ruige motortypes rond, maar ook waren er een boel wilde mannen met grote haardossen, beschilderde gezichten en vervaarlijke uiterlijken. Het was alsof ze net uit de "Haai lends" ontsnapt waren. Luid geboer en motorgeluiden konden nauwelijks de angstaanjagende kreten verhullen.

 

Even later bleek het wat vriendelijker toen de hele meute zich ontpopte als de boeren van de Stichting Vastenavend. Ze waren naar hier gekomen om de uitnodiging voor de bijeenkomst van de Gròòte  Raad op de Ellefde van de Ellefde op te halen. De uitdossingen werden verklaard omdat de boeren opgeroepen waren om zich als een echte man te gedragen. Gròòtste Boer Joost Eijckman ontving iedereen met zijn speech waarbij hij het motto van de komende Vastenavend onthuld:

 

Mè d'éél oew art

 

Alle boeren waren voorzien van een "tattou", sommige op armen, anderen weer op andere delen van het lichaam die niet voor de jongste kinderen geschikt waren. De Gròòtste Boer reikte aan iedere boer de uitnodiging uit, maar niet nadat hij eerst met een "tattouweerstift" het motto aan de "tattou" had toegevoegd.

 

Met een pintje in de hand was iedereen klaar voor De Ellefde van De Ellefde, het startschot voor een nieuwe Vastenavend.

 

View the embedded image gallery online at:
http://bozinbeeld.nl/4661-me-d-eel-oew-art#sigFreeIdc2b899744a