Op vrijdag 27 oktober ging Cargill,  de internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, samen met groep 7/8 van basisschool de Rode Schouw op pad om ontbijtpakketten te leveren aan Voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom.

Samen met Fort Smakelijk zamelden Cargill-medewerkers eerder in de week geld in voor dit goede doel. 

Wereldvoedseldag

Het startsein voor de ontbijtactie wordt traditioneel gegeven op 16 oktober, de Wereldvoedseldag van de Verenigde Naties. Op die dag wordt over de hele wereld aandacht besteed aan de voedselproblematiek. Cargill Bergen op Zoom neemt al voor de zesde keer op rij deel . “Ons bedrijf is wereldwijd actief om het voedselzekerheidsprobleem aan te pakken. Maar het is minstens even belangrijk om een concreet verschil te maken in lokale gemeenschappen zoals Bergen op Zoom”, zegt Geert-Jan Hulstermans, site manager van Cargill in Bergen op Zoom. 

Op dinsdag 24 oktober organiseerde Cargill samen met lokale partner Fort Smakelijk een speciale lunch om geld in te zamelen voor de voedselbank. Cargill medewerkers konden voor een kleine bijdrage van een speciale 3-gangenlunch genieten en de opbrengst hiervan werd gebruikt om voor de Voedselbank Goed Ontmoet ontbijtpakketten te kopen. Via het samenwerkingsverband Samen in de Regio zocht Cargill contact met basisschool De Rode Schouw uit Halsteren om samen een activiteit te organiseren rond wereldvoedseldag. De gecombineerd klas 7/8 ging vrijdag op pad om de door Cargill gesponsorde ontbijtpakketten bij de Voedselbank af te leveren en zo ook te leren over wat de Voedselbank precies doet. Touringcarbedrijf De Kock uit Halsteren vond dit een goed initiatief en waren zo vriendelijk om belangeloos een bus ter beschikking te stellen om de kinderen naar de Voedselbank te rijden.

Na het bezoek aan de voedselbank, ging de groep langs bij Franken Fruit in Bergen op Zoom. Daar kregen de kinderen uitleg over de verschillende soorten fruit en groenten die daar verbouwd worden en hoe zij met voedselverspilling omgaan. Vervolgens gaf Geert-Jan Hulstermans uitleg over hoe Cargill voedselverspilling tegengaat in haar fabriek en hoe ze met de lokale voedselbank samenwerken. 

Samen in de Regio

Deze samenwerking van partners van Samen in de Regio; Cargill, Fort Smakelijk, basisschool De Rode Schouw en Voedselbank Goed Ontmoet, is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio. Wilt u meer weten over Samen in de Regio of ook partner worden? Neem gerust contact met ons op via 085-0473011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.