Graag informeren wij u dan ook dat vanaf hedende exposities van Erica Pels, Hans Deschepper en Marja Michielsens van start zijn gegaan!

Erica Pels is geboren in 1961, als helft van een tweeling te Hoogvliet. Samen met haar zus heeft ze een detailhandelszaak in hobby en kunstmaterialen in Bergen op Zoom. Van jongs af aan is ze al gefascineerd door het proces van zelf scheppen. Wonderlijk hoeveel materialen, vormen en technieken er zijn of je zelf kunt bedenken om uit je verbeelding iets te kunnen scheppen, wat er nog niet was. Dit proces is onuitputtelijk en wordt eventueel alleen beperkt door de mogelijkheden van je eigen fantasie. Inspiratie voor werk kun je letterlijk overal uithalen, door te kijken, luisteren, voelen en te experimenteren. Eerst werd ze door haar creatieve moeder aangemoedigd om van allerlei beeldende kunstvormen te proeven. Later was er op school speciale aandacht voor het ontwikkelen van haar talenten.

Buiten schooltijd bekwaamde ze zich ook in de benodigde technieken en materialenkennis van verscheidene kunstvormen middels cursussen aan volksuniversiteiten, modevakscholen en opleidingen op het gebied van keramiek, teken en schilderen, textiele werkvormen en recentelijk ook lastechnieken. Een succesvolle doorgang naar de kunstacademie is door omstandigheden gestrand, maar middels vervolgcursussen en masterclasses bij bekende nationale en internationale kunstenaars heeft ze toch voldoende kennis en zelfvertrouwen kunnen vergaren om haar werk op een meer dan aanvaardbaar niveau te tillen.

Ze heeft deze onder andere gevolgd bij Detlef Tanz (glaskunst), Joop Artist (airbrush), de Cock keramiek (keramiek) en David Israel (laskunst). Momenteel heeft vooral de laskunst haar belangstelling en door middel van niet alledaagse bewerkingen van het metaal en ander materiaalgebruik poogt ze haar werk een stimulerende en vernieuwende aanblik mee te geven.

 

Ook vanaf vandaag zijn de lampen van Hans Deschepper te bewonderen! 

Mag ik u voorstellen:  MY TREASURE ®

 My Treasure is een meubel- en lampenatelier in Breda. Wij zijn een ontwerp- en productie atelier in meubels, woonaccessoires en lampen met als uitgangspunt exclusieve ontwerpen en maatwerk. Dankzij onze kennis en toepassingen van verschillende materialen tezamen met onze creativiteit is onze veelzijdigheid enorm te noemen.  Allen designs zijn ambachtelijk handgemaakt, geen enkel meubel of lamp is exact hetzelfde, dus zeer hoge exclusiviteit. Dankzij eigen ontwerp en productie kunnen wij daarom snel inspelen op uw specifieke wensen.

 

Ook de expositie van Marja Michielsens is vandaag van start gegaan!

Zo’n 20 jaar geleden is Marja Michielsens heel simpel begonnen met een pak klei. In beginsel is zij begonnen met het maken van vazen en schalen. Toen zij in de gaten kreeg dat ze er steeds meer en meer mee kon doen, heeft ze besloten om de 5 jarige opleiding keramiek aan Kunst Academie St. Lucas in Kapellen Belgie te volgen. Marja heeft daarna verschillende workshops gevolgd, daarna heeft ze bij Paula Bastiaansen les gehad.

Onlangs is Marja met een nieuwe opleiding begonnen, het IKO in Hoogstraten.