Samen in de Regio presenteert vol trots een indrukwekkende match tussen haar partners Alzheimer Nederland en ABN AMRO.

Ze werken samen om medewerkers van de bank te trainen mogelijke dementie bij klanten te herkennen en goed om te kunnen gaan met dementerenden. In de zomer ontving het filiaal in Bergen op Zoom al het keurmerk ‘dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland. ABN AMRO is nu hard op weg om dit keurmerk voor al haar kantoren te bemachtigen.

Seniorencoaches en rollenspelen
René van Tlborgh, directeur ABN AMRO Bergen op Zoom, bracht het idee voor de ‘Samen dementievriendelijk’ trainingen op landelijk niveau bij de bank onder de aandacht. Dit resulteerde in het aanstellen van seniorencoaches en het uitbreiden van de trainingen met rollenspelen. Hij is trots op het feit dat ABN AMRO dit landelijk uitrolt en haar medewerkers helpt beter om te leren gaan met dementerende klanten.

Waarom dementievriendelijk?
Alzheimer Nederland en ABN AMRO ontmoetten elkaar op een jaarlijkse Beursvloer. Hier komen de partners van Samen in de Regio samen om vraag en aanbod met elkaar uit te wisselen en maatschappelijke matches te maken. Vanuit dit eerste contact ontstond het idee om samen op te trekken voor een ‘dementievriendelijke’ bank. ABN AMRO volgt de trainingen van Alzheimer Nederland, omdat haar medewerkers het in de praktijk geregeld meemaken dat klanten verward overkomen. Mensen die niet meer weten waarom ze naar de bank zijn gekomen of steeds dezelfde vragen stellen. Dat geeft aan dat er sprake kan zijn van (beginnende) dementie. Alzheimer Nederland gaat de boer op met het keurmerklogo ‘dementievriendelijk’, omdat de samenleving steeds meer te maken krijgt met dementie. In West-Brabant neemt de vergrijzing tot 2030 in rap tempo toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie.

Samen in de Regio feliciteert haar partners met deze geslaagde match die niet alleen regionaal, maar ook landelijk zijn maatschappelijke vruchten afwerpt.

 

Meer weten of ook partner worden van Samen in de Regio? Bel 085-0473011 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.