De ideeën lagen er al even, maar de daadwerkelijke uitvoering van de plannen voor de pop-up Duurzaamheidswinkel heeft in een kort tijdsbestek plaatsgevonden.

Vrijdag 13 oktober vond de officiële opening van deze tijdelijke Duurzaamheidswinkel plaats. Een initiatief van Van den Bijgaart Architect, Bogers Installatieburo, Facility Supply, Gemeente Roosendaal, Regionaal Energieloket West-Brabant, Bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal, Wibro isolatie & renovatie en Rabobank Zuidwest-Brabant, die samen de handen ineen hebben geslagen om de bezoekers bewust te maken van het feit dat je met duurzame investeringen in huis kunt besparen op de energierekening, wooncomfort kunt verhogen en hierdoor ook een bijdrage levert aan een beter milieu. Onder toeziend oog van zo’n vijftig belangstellenden spraken de heren Frank Bogers van Bogers Installatieburo, Richard van Diest van Rabobank Zuidwest-Brabant en Wethouder Toine Theunis van de Gemeente Roosendaal de aanwezigen toe waarna de wethouder iets na enen het lintje officieel doorknipte. Geïnteresseerden konden meteen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje de winkel bekijken en indien gewenst al de nodige informatie vergaren.

Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers tijdens de openingstijden terecht om zich volledig te laten informeren over het vergroenen van de woning op het gebied van energiebesparing en energieopwekking. Ook worden zij geadviseerd over de mogelijkheden om deze duurzame investeringen op een verantwoorde manier te financieren.

De Duurzaamheidswinkel is tot en met zaterdag 16 december te vinden aan de Nieuwe Markt 3A te Roosendaal.