Open les Muzikale Dreumespret en Peuterpret

 

Je kunt niet vroeg genoeg met muziek beginnen. Ervaar het zelf samen met je dreumes of peuter tijdens de Open Lessen Muzikale Dreumespret (nieuw) en Muzikale Peuterpret. Iedereen is welkom om gratis mee te doen op woensdagmorgen 25 oktober in het CKB, Burg. Stulemeijerlaan 3 (je hoeft je niet van tevoren aan te melden). Kijk voor meer info op www.ckboz.nl 

 

Belevingswereld vol fantasie

Bij het CKB kun je al heel jong van muziek leren genieten. Daarom is er nu naast Muzikale Peuterpret (voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar) ook de nieuwe korte cursus Muzikale Dreumespret (van 1 t/m 2,5 jaar). Samen met een volwassene (moeder, vader, opa of oma) ontdekken de allerkleinsten spelenderwijs de muziekwereld in 8 x 45 minuten. Dit gaat gepaard met fantasie en plezier, aan de hand van thema’s die de kinderen aanspreken. Ze worden steeds opnieuw creatief uitgedaagd,  muzikaal ondersteund met verschillende instrumenten en materialen. De lessen volgen de verschillende ontwikkelingsfasen die het kind doormaakt. 

 

Van nature in eerste drie jaar

Iedereen wordt geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek waarbij de belangrijkste periode voor je muzikale ontwikkeling in de eerste drie jaar ligt. Hoe jonger het kind met muziek in aanraking komt, des te groter het plezier. Het samen zingen en spelen creëert ook een band en stimuleert de moedertaal. Veel ouders weten dit. Ze willen dan ook graag met hun kind muziek maken. In het CKB leren ze de liedjes en ze komen in aanraking met muziekinstrumenten waarmee kinderen als vanzelf de klanken en ritmes ontdekken.  

Om te ervaren hoe leuk dit is, kun je op woensdagmiddag 25 oktober gratis en vrijblijvend meedoen met de les Muzikale Dreumespret, aanvang 09:15 uur of met Muzikale Peuterpret, aanvang 10:15 uur.