In de kerstvakantie is het Markiezenhof van Bergen op Zoom het toneel van de epische escape game ‘De Schatten van de Zeeridder’.

Al eeuwenlang waakt De Zeeridder vanaf het Markiezenhof over zijn dierbare schatten: de verhalen van Bergen op Zoom. Een vloek van de Bokkenrijders gooit echter roet in het eten. De gevreesde bende wil de verijdelde verovering van de stad wreken en de geschiedenis herschrijven. Historische personages komen weer tot leven en worden geteisterd door kwelgeesten. Deelnemers aan de game worden uitgedaagd om de Bokkenrijders te verslaan en de historie veilig te stellen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Verbreek de vloek van de Bokkenrijders

Voor ‘De Schatten van de Zeeridder’ wordt het Markiezenhof omgetoverd tot een middeleeuwse stad waar fantasie en geschiedenis versmelten. De spelers sluiten zich aan bij een gilde waarmee ze op ontdekkingstocht gaan. Tijdens hun avontuur ontmoeten ze dolende zielen, worden ze misleid door demonen en moeten ze opdrachten uitvoeren, teneinde de vloek te verbreken. Weten ze de Bokkenrijders te verslaan of valt de stad alsnog in handen van de meedogenloze rovers? Het lot van de Bergse geschiedenis ligt in hun handen...

Storytelling

Met ‘De Schatten van de Zeeridder’ geeft de gemeente Bergen op Zoom invulling aan de ambitie om dé storytelling stad van Nederland te worden. De stad barst van de verhalen, legenden en mythen die Culture Escape op een interactieve manier beleefbaar maakt. Culture Escape, het geesteskind van Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch, is een escape experience waarbij technologie, interactief theater en cultureel erfgoed worden gecombineerd tot een ongekende belevenis. De drie uur durende game is speelbaar voor groepen tot 80 personen (vanaf 6 jaar) tegelijk en vindt plaats van 20 december 2017 t/m 4 januari 2018 in verhalenpaleis het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De ‘Schatten van de Zeeridder’ wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente en cultuurbedrijf Bergen op Zoom en Brabant C. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Meer info & tickets: www.culture-escape.com  en Facebook .