Wegens grote belangstelling en het succes van de “ Weerkamer “ tijdens het Monumentenweekend wordt de SynapsZ expo verlengd.

Onder de bezoekers was ook Weervissers familie van Dort een kijkje komen nemen en bleek aangenaam verrast waarop de weervisserij op kunstzinnige wijze in beeld was gebracht. Waarschijnlijk was u tijdens de drukte van het Monumentenweekend niet in de gelegenheid, dan krijgt u nog een mogelijkheid.

SynapsZ Kunstcollectief Exposeert

Ku(n)st MonumenTAAL

Tijdens het komende weekend 16 en 17 september was de expositie van het kunstcollectief SynapsZ maar liefst op twee locaties te bewonderen. In de ruimte van het facilitair bedrijf aan de Blokstallen is er een film te zien in het kader van ‘De Weerkamer’, terwijl er in Galerie Weids Beeld de installatie KUST is te zien. 

In Galerie Weids Beeld kan de bezoeker rondlopen in de installatie KUST. Flarden van zee-, strand- en luchtimpressies, op het ritme van een kabbelende soundscape bestaande uit kustlijn- en pianoklanken. De nieuwe “Galerie” aan Blokstallen 3 zal SynapsZ vanaf heden beheren en vormgeven. Dit weekeinde is er nog een film gedeelte van het videoproject “de Weerkamer” te zien waar naast drie autonome filmmakers ook de twee Synapsz-leden Richard de Weert en Petra Kwaadgras hun eigen visie op het thema Weervisserij tentoonstellen. Vanuit het overall thema “Ku(n)st MonumenTAAL” zijn ook enkele gasten uitgenodigd; Fotograaf Don van Rooij exposeert zijn fotosequens WEER 3 dat samen met gedichten van Bert Bevers al eerder in boekvorm is verschenen.

Openingstijden: Zaterdag 16 september 11:30u tot 17.00u.

zondag 17 september 11:30u tot 17.00u.

Locatie 1. Facilitair Bedrijf, Blokstallen 3 Bergen op Zoom

Locatie 2. Galerie Weids Beeld, Moeregrebstraat 72 Bergen op Zoom

 

De expositie van SynapsZ krijgt na 17 september in Blokstallen 3 een permanent karakter, zodat u ook op doordeweekse dagen, tijdens de openingsuren, rustig de werken kunt bewonderen. Ook bij andere activiteiten in het weekend.

 

Informatie over SynapsZ kunt u vinden op: www.synapsz.nl 

 

SynapsZ Kunstcollectief = Els van Egeraat, Petra Kwaadgras, Richard de Weert, Fred de Ron, Gerard Huisintveld, Hans Oerlemans en Jan Slokkers.