CKB houdt Open Week

Elk jaar houdt het CKB de zogenaamde Open Lesweek. Het is een week waarin iedereen eens een kijkje kan komen nemen en kan proeven van de lessen die het CKB biedt.

Zo waren er in de theaterzaal een hoop jonge kinderen te vinden die graag wilden weten wat er zoal bij komt te kijken om in een theatergezelschap te spelen. Zo werd hen bijgebracht dat je vooral moet samenwerken. Een spel met het doorgeven van een soort bal maakte duidelijk dat zoiets nog niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Maar ook werd duidelijk waarom een beweging zo groot mogelijk aan het publiek moet worden getoond omdat ze anders niet snappen wat het moet voorstellen.  Een verdieping lager waren er lessen in het aquarellen. De lerares liep rond en beantwoordde geduldig alle vragen die tot haar kwamen. Het nadeel van aquarellen is dat het vochtig is en je pas in bepaalde gevallen verder kunt werken als het gedroogd is. Ziedaar het gebruik van de föhn om dat droogproces te bespoedigen.

 

Zo heeft het CKB heel veel verschillende soorten lessen, voor een heel breed deelnemerspubliek dus en van jong tot volwassenen. En dan is het mooi dat deze open lesweken worden georganiseerd om kennis te kunnen maken.

Herfst in aantocht!

Wie de laatste dagen natgeregend werd wist het al zeker; de herfst is in aantocht. De zomerbuitjes zijn zo langzaamaan over gegaan in pittig herfstweer met woeste wolken die hun hagel en regen naar beneden storten en waar de windvlagen je bijna van je fiets blazen.

 

Het is het bewijs dat de zomer achter ons geraakt alhoewel we nog wat zonmomentjes hebben. Voor wie zijn of haar camera paraat heeft bieden die grillige dreigende wolken natuurlijk weer kans om mooie plaatjes te schieten. Voor alle anderen is het ’n groot signaal om de warme kachel op te zoeken en vooral een dak boven je hoofd te vinden. Maar ook dit jaargetijde heeft zijn charmes met de prachtige kleuren, het zoeken van paddenstoelen en kastanjes met de kids bij voorbeeld.

Drakenbootrace op de Binnenschelde

Was het in de ochtend nog stormachtig met veel regen, de zaterdagmiddag was toch een stuk beter waar zelfs het zonnetje zichzelf toonde. Watersportvereniging De Schelde, de jeugdafdeling Aan Lager Wal en stichting 2 sail4all organiseerden op 9 september dit fantastische evenement om geld in te zamelen voor een bijzonder goed doel: Zeillessen voor gehandicapte kinderen, in aangepaste boten. De deelnemers waren superfanatiek en roeiden om het hardst. Het was dit jaar al weer de zesde keer dat dit evenement georganiseerd werd. Creek Sails was uiteindelijk de winnaar in de finale strijd.